27.2.2024 9:59

Κάλεσμα Συλλόγου Γυναικών Χίου στην απεργιακή συγκέντρωση

Εργαζόμενες και άνεργες, αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες, φοιτήτριες, νέες μητέρες, συνταξιούχοι σας καλούμε να συμμετέχουμε μαχητικά στην απεργιακή συγκέντρωση που οργανώνει το Ν.Τ Χίου της ΑΔΕΔΥ ,μαζί με τα εργατικά σωματεία που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Βουνακίου την Τετάρτη 28 του Φλεβάρη στις 11.00 π.μ

ΤΩΡΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ

Την ίδια ώρα που η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων ,με τη στήριξη των κυβερνήσεων και των κομμάτων που κινούνται στις κατευθύνσεις της ΕΕ, ξεπερνάει κάθε προηγούμενο ρεκόρ, εμείς καλούμαστε να πληρώσουμε 6,2 δις παραπάνω φόρους το 2024 σε σχέση με το 2023.

Είμαστε αντιμέτωπες με αποδεκατισμένα την πρωτοβάθμια υγεία στο νησί,το νοσοκομείο της Χίου και το ΕΚΑΒ, με τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό ,με γιατρούς που εξουθενώνονται σε πολλαπλές εφημερίες ,ακριβοπληρώνουμε ιδιώτες γιατρούς εφόσον είναι απαραίτητο για την υγεία μας ,στα φάρμακα αυξήθηκε η συμμετοχή που πληρώναμε έως και 3 φορές πάνω από πριν, ενώ ήδη θεσμοθετήθηκε το «νόμιμο φακελάκι» για τα απογευματινά χειρουργεία μετά τα απογευματινά ιατρεία.

¬ Eίμαστε αναγκασμένες να χρυσοπληρώσουμε για τον προγεννητικό έλεγχο, για τη γέννα, για τη φροντίδα του παιδιού που αποτελούν πανάκριβο εμπόρευμα, ενώ στον τομέα της Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής (ΙΥΑ) έχουν κυριαρχήσει τα ιδιωτικά κέντρα με κέρδη εκατομμυρίων.

¬ Ξεκληρίζονται οι ζωές και τσακίζονται τα δικαιώματα των αγροτών και των αγροτισσών, καθώς η Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) της ΕΕ πετσοκόβει επιδοτήσεις και αποζημιώσεις και συμπιέζει παραπέρα τις τιμές, ευνοώντας τις μεγάλες αγροτικές βιομηχανίες, τους μεσάζοντες και τις τράπεζες. 

¬ Βαθαίνει η εμπορευματοποίηση της Παιδείας με τη θεσμοθέτηση των ιδιωτικών 

πανεπιστημίων, καθώς ενισχύονται οι ταξικοί φραγμοί και υποβαθμίζεται η αξία των πτυχίων.

¬ Οι τραγικές ελλείψεις που υπάρχουν στις δημόσιες κοινωνικές υπηρεσίες αναγκάζουν πολλές γυναίκες να παραμένουν σε κακοποιητικό περιβάλλον για πολύ καιρό, με δραματικές συνέπειες ακόμα και για τη ζωή τους και την ασφάλεια των παιδιών τους. Δεν είναι μόνο η ανεπάρκεια των δομών φιλοξενίας, αλλά και οι μεγάλες ελλείψεις στα Κέντρα Υγείας και στα Κέντρα Ψυχικής Υγείας. Την ίδια στιγμή κλείνουν τα 2 από τα 3 εναπομείναντα Ειδικά Ψυχιατρικά Νοσοκομεία της χώρας.

ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΑΣΤΕ με το έγκλημα γενοκτονίας που συντελείται σε βάρος των Παλαιστινίων εδώ και 4 μήνες στη Γάζα από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ με καθοριστική συμβολή των Αμερικανο-ΝΑΤΟϊκών. Απαιτούμε: ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ της χώρας μας στο πόλεμο. Να μη σταλεί η φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ το έγκλημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας, οι περισσότεροι φοιτητές και νέα παιδιά. Αποκαλύπτουμε τους ενόχους, την πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων που στηρίζουν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ 

Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Επαναφορά των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα στους δημοσίους υπαλλήλους Αύξηση του κατώτερου μισθού στα 900€. Ρήτρα αναπροσαρμογής των μισθών με βάση τον πληθωρισμό.

Επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού για όλους τους ανέργους. 

Σταθερή δουλειά με δικαιώματα, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο. Κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας.

Ρεύμα φθηνό για το λαό, με κατάργηση των έμμεσων φόρων (ΦΠΑ, Ειδικός φόρος Κατανάλωσης) και πλαφόν στις τιμές της ενέργειας και των καυσίμων. Κατάργηση του χρηματιστηρίου της Ενέργειας.

Κατάργηση του ΦΠΑ και πλαφόν στις τιμές των προϊόντων πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα, τα βρεφικά είδη, είδη προσωπικής υγιεινής κ.α.

Αφορολόγητο όριο 12.000€ προσαυξημένο κατά 3.000€ για κάθε παιδί. Κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης.

Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά νοικοκυριά.

Να μην περάσει το αντιδραστικό νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, καμία σκέψη για αναθεώρηση του άρθρου 16. Αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σύγχρονες σπουδές, εξασφάλιση δωρεάν σίτισης και στέγασης για τους φοιτητές.

Εξασφάλιση από το κράτος της δωρεάν, πλήρους και απρόσκοπτης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και νοσηλείας σε όλους. Δωρεάν όλες οι ιατρικές, διαγνωστικές, εργαστηριακές, προληπτικές εξετάσεις, όλα τα φάρμακα και τα εμβόλια. Να στελεχωθούν όλες οι δημόσιες δομές υγείας,το νοσοκομείο ,τα κέντρα υγείας,το ΕΚΑΒ. 

Προστασία του γυναικείου οργανισμού και της μητρότητας από δημόσιες και 

δωρεάν υπηρεσίες υγείας για γυναικολογικές εξετάσεις, προγεννητικό έλεγχο, τοκετό,ΙΥΑ. Κατάργηση της εμπορικής παρένθετης μητρότητας.

Να σταματήσει εδώ και τώρα το αίσχος των πλειστηριασμών. Επιδότηση ενοικίου με διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.

Όχι στις ΝΑΤΟικές δαπάνες – Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. 

ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ