22.10.2012 14:31

Και το όνομα αυτής "Olympic"

ΠΡΟΣ ΝΕΟ "ΓΑΜΟ" ΟΔΕΥΟΥΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΚΑΙ AEGEAN

Θετική κατάληξη είχαν οι συνομιλίες ανάμεσα στις διοικήσεις της Aegean και της Olympic Air αφού σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr μετά το τέλος της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών ή αύριο το πρωί θα υπάρξει κοινή ανακοίνωση που θα αναφέρει ότι οι δύο εταιρίες πρόκειται να συγχωνεύσουν το πτητικό τους έργο.
 
Η επαναπροσέγγιση των δύο εταιριών έρχεται 20 μήνες μετά την απόφαση της Κομισιόν να μην επιτρέψει να προχωρήσει η συγχώνευση των αεροπορικών εταιρειών Aegean Airlines- Olympic Air, με το σκεπτικό ότι στην Ελλάδα θα υπήρχε μονοπώλιο στις γραμμές εσωτερικού κάτι που θα εκτόξευε τις τιμές των εισιτηρίων (τουλάχιστον στα δημοφιλή δρομολόγια).

Όμως η άσχημη οικονομική κατάσταση της χώρας καθώς και η κατακόρυφη πτώση του πτητικού έργου ανάγκασε τις δύο εταιρίες να ξανακαθίσουν στο ίδιο τραπέζι. 

 
Είναι χαρακτηριστικό ότι το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς, η συνολική κίνηση από την Αθήνα μειώθηκε κατά περίπου 8,1% στις γραμμές εσωτερικού και κατά 13,9% στις γραμμές εξωτερικού.
 
Οι δύο εταιρίες μπορεί να τα έχουν βρει αλλά θα πρέπει να πείσουν και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία είχε γνωμοδοτήσει κατά της συγχώνευσης.

Ωστόσο, το μεγάλο ατού -σύμφωνα με πηγές από τις δύο εταιρίες- είναι το γεγονός ότι πλέον στα δρομολόγια εσωτερικού δραστηριοποιείται και τρίτη εταιρία, η Cyprus Airlines εδώ και περίπου ένα χρόνο. Η νέα εταιρεία - σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες - αναμένεται να φέρει την ονομασία «Olympic».
 
Όπως αναφέρουν κάποιες πηγές από την αγορά των αερομεταφορών, η «πτωχευμένη Κυπριακή αεροπορική εταιρία» εισήλθε στην ελληνική αγορά και λειτούργησε εν γνώση των δύο εταιριών έτσι ώστε να «ξεμπλοκάρει» από την Ε.Ε. το θέμα της συγχώνευσής τους, ενώ σε δεύτερο στάδιο πιθανόν να ενταχθεί και αυτή στο νέο εταιρικό σχήμα. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ