8.11.2012 16:42

Ημερίδα για τους Βαλκανικούς Πολέμους

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ «Μ. ΤΣΑΚΟΣ» ΚΑΙ ΜΕ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ

Το διεθνές περιβάλλον, αλλά και τη γεωπολιτική, διπλωματική και στρατιωτική κατάσταση, στα χρόνια των Βαλκανικών πολέμων, θα αναλυθούν στην ημερίδα της Παρασκευής 9 Νοεμβρίου 2012, που διοργανώνεται και φιλοξενείται από το Ίδρυμα Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης Μαρία Τσάκος».
Με εκλεκτούς προσκεκλημένους-ομιλητές, η ημερίδα έρχεται να αποτελέσει τη δεύτερη μεγάλη διοργάνωση συμμετοχής του Ιδρύματος στο γενικότερο εορτασμό των εκατοστών Ελευθερίων και μάλιστα ημερολογιακά στην κορύφωσή του, μαζί με την Έκθεση Κειμηλίων από τους Βαλκανικούς και την Απελευθέρωση του νησιού.
 
Το πρόγραμμα  
Σύμφωνα με το πρόγραμμα η ημερίδα ξεκινά στις 18.00 και περιλαμβάνει τις εισηγήσεις:
-         «Η στρατηγική και η δράση του ναυτικού στον Α΄ Βαλκανικό Πόλεμο», του αντιπλοιάρχου Π.Ν. Κλεάνθη Κυριακίδη.
-         «Το στρατηγικό και τακτικό ένστικτο του ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη, ως καθοριστικός παράγων για τη νίκη στη θάλασσα, αλλά και στην ξηρά» του πλοιάρχου Π.Ν. Λεωνίδα Τσιαντούλα.
-         «Ευρωπαϊκοί συσχετισμοί και διπλωματία της ενσωμάτωσης της Χίου στην Ελλάδα», του πρέσβη Αδαμαντίου Βασιλάκη.
-         «Η Ελλάς κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους 2012-2013: Ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας», του ιστορικού-δοκιμιογράφου Σαράντου Καργάκου.
Παράλληλα η Έκθεση με ενθυμήματα της περιόδου παραμένει επισκέψιμη για το κοινό καθημερινά από τις 9.00 έως τις 14.00, έχει τύχει ανταπόκρισης από την εκπαιδευτική κοινότητα, ενώ μέχρι την ολοκλήρωσή της, στις 16 Δεκεμβρίου, αναμένεται να την επισκεφθούν και άλλα σχολεία του νησιού.  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ