17.12.2021 12:44

Ηλεκτρονική διασταύρωση για ανασφάλιστους οδηγούς και ΚΤΕΟ (ΒΙΝΤΕΟ)

15 Ιανουαρίου ανοίγει η νέα πλατφόρμα

Βροχή θα πέφτουν τα πρόστιμα για πάνω από 2 εκατ.  ανασφάλιστους οδηγούς και όσους «ξέχασαν» να περάσουν ΚΤΕΟ μέσω της νέα ψηφιακής εφαρμογής Audit-Car.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Λεωνίδας Αθηνάδας, αναφέρθηκε στην νέα βάση δεδομένων της ΑΑΔΕ, των Υπουργείων Μεταφορών, Οικονομικών και Προστασία του Πολίτη μέσω της οποίας θα πραγματοποιείται ηλεκτρονική διασταύρωση για τους παραβάτες.

Μάλιστα η συγκεκριμένη πλατφόρμα αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από τις 15 Ιανουαρίου και θα γνωστοποιεί τόσο στην εφορία όσο και στην αστυνομία τους παραβάτες.

Από τη μια πλευρά, οι ιδιοκτήτες θα μπορούν μέσω του myAuto να βλέπουν τα στοιχεία του οχήματός του (άδεια κυκλοφορίας, ασφάλιση, ΚΤΕΟ) και ταυτόχρονα, οι ελεγκτές και οι αστυνομικοί, με την εφαρμογή Audit-Car, θα έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν ανά πάσα στιγμή στοιχεία όπως μη καταβολή τελών κυκλοφορίας, μη ασφαλιστική κάλυψη, αν το όχημα είναι δηλωμένο σε ακινησία ή έχει κλαπεί, αν υπάρχει ανάκληση άδειας κυκλοφορίας και πολλά ακόμη στοιχεία.

Με αφορμή την παραπάνω εξέλιξη ο κ. Αθηνάδης κάλεσε τους οδηγούς να σπεύσουν στα ΚΤΕΟ προκειμένου να πραγματοποιήσουν όλους τους απαραίτητους ελέγχους καθώς 2 εκατ. παραβάτες θα αναγκαστούν να πληρώσουν ακριβά πρόστιμα.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ