9.4.2015 23:53

Η περιφορά του εσταυρωμένου στον Μητροπολιτικό Ναό Χίου [ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ]

Μεγάλη Πέμπτη βράδυ και οι εκκλησίες από άκρη σε άκρη του νησιού ξεκίνησαν να δέχονται κατά δεκάδες τους πιστούς, που θέλησαν να παρακολουθήσουν από κοντά την κορύφωση του Θείου Δράματος, με την Σταύρωση του Ιησού Χρηστού.

Η κάμερα του Politischios.gr βρέθηκε στον Μητροπολιτικό ναό των Αγίων Βικτώρων. Λίγο μετά το 5ο ευαγγέλιο και ο πατέρας Ιωάννης Μουσάς συνοδευόμενος από τον πατέρα Στυλιανό Μανώλη με τρεμάμενη φωνή από την Ωραία Πύλη ψάλλουν το «σήμερον κρεμάται επί ξύλου» μεταφέροντας γύρω από την εκκλησία στην πλάτη τους τον εσταυρωμένο.

Ο κόσμος που έρχεται στην εκκλησία είναι πάρα πολύς . Η θυσία του Χριστού στο Γολγοθά  συγκλονίζει το ποίμνιο καθώς με την πράξη Του δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους να ανέβουν στους ουρανούς.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ