20.6.2023 14:17

Η Χίος μια γροθιά απέναντι στους πλειστηριασμούς πρώτων κατοικιών – Βίντεο

Γιάννης Παληός – «Τα σπίτια του λαού τα σώζει μόνο ο λαός»

Η προσωπική περιπέτεια του συμπολίτη μας Γιάννη Παληού αποτέλεσε την αφορμή για μία από τις μαζικότερες συγκεντρώσεις, ενάντια στους πλειστηριασμούς πρώτων κατοικιών στη Χίο, με δεκάδες πολίτες και φορείς να ανταποκρίνονται στο κάλεσμα συμμετοχής για κινητοποίηση έξω από την Alpha Bank.

Όπως ανέφερε ο Γιάννης Παληός, η δημοσιοποίηση της δικής του περιπέτειας είναι συμβολική καθώς πανελλαδικά υπάρχουν 700.000 προγραμματισμένοι πλειστηριασμοί κατοικιών συμπολιτών μας, οι οποίοι θα εκτελεστούν ως συνέπεια των εφαρμοστικών νόμων του 4ου μνημονίου.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ο ίδιος εδώ και 3 χρόνια προσπαθεί να μπει στον εξωδικαστικό συμβιβασμό όμως παρά τις συνεχείς αιτήσεις δεν τα έχει καταφέρει ενώ χαρακτήρισε το πρόγραμμα «Γέφυρα» ως μία πολιτική απάτη.

Το «παρών» έδωσαν φορείς, σωματεία και πολίτες της Χίου, διατρανώνοντας την θέλησή τους να μην επιτρέψουν πλειστηριασμούς κατοικιών στο νησί, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι θα αντιπαλέψουν με κάθε τρόπο και μέσο.

Σε αυτό το πλαίσιο ο πρόεδρος της ΠΕΣ ΝΑΤ Στέλιος Κουμπιάς, προειδοποίησε την τράπεζα ότι, σε περίπτωση που δεν σταματήσει τη διαδικασία του πλειστηριασμού του σπιτιού του Γιάννη Παληού, θα καλέσει τους ναυτικούς να αποσύρουν τις καταθέσεις τους από την τράπεζα.

Η διαμαρτυρία ολοκληρώθηκε με την επίδοση ψηφίσματος στη Διευθύντρια της Τράπεζας.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ