18.7.2016 15:36

Η ΕΡΤ δεν βλέπει προβλήματα στη Χίο

ΑΓΝΟΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΔΗΛΩΝΕΙ Η ΕΡΤ ΠΟΥ ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΕΜΒΕΙ... ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ

Τα κρατικά κανάλια της ΕΡΤ, συνεχίζουν να εκπέμπουν αναλογικά, δεν εκπέμπουν ψηφιακά και το τεχνικό τμήμα δεν έχει ενημερωθεί για βλάβη στην εκπομπή σήματος και στην   εικόνα των καναλιών,  δηλώνει στον «π» ο Προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας της ΕΡΤ ,Δημήτρης Γαζιδέλλης.

Η Degea   έχει την ευθύνη αναμετάδοσης του ψηφιακού σήματος μόνο των ιδιωτικών σταθμών και των περιφερειακών τοπικών καναλιών, όπως μας ενημέρωσαν από την Υπηρεσία Διεύθυνσης Δικτύων  της εταιρίας.

Τα προβλήματα  λήψης και εικόνας των κρατικών καναλιών στην πόλη είναι πολύ σοβαρά και εκτεταμένα, το σήμα τους εξακολουθεί να είναι προβληματικό με αρκετές διακοπές και παρεμβολές στην εικόνα.

 Ο κ. Γαζιδέλλης δηλώνει  άγνοια για το τρέχον πρόβλημα, αφού σύμφωνα με όσα γνωρίζει, το σήμα εκπέμπεται κανονικά και υπάρχει σωστή λήψη αρκεί οι δέκτες – κεραίες να έχουν άμεση οπτική επαφή με τα κέντρα εκπομπών του Θολοποταμίου ή του Καρφά.   Παρ’ όλα αυτά δεσμεύεται ότι θα ενημερωθεί από τον υπεύθυνο τεχνικό της περιοχής  και αν πιστοποιηθεί το πρόβλημα θα κάνει ότι πρέπει για την αποκατάσταση  της βλάβης.

«Παλιότερα υπήρχαν προβλήματα, είχαμε ενημερωθεί από το δήμο Χίου. Είχαμε παρεμβάσεις από την Τουρκία και κάποιες  βλάβες στους αναμεταδότες της πόλης και των Μεστών, αλλά τις αποκαταστήσαμε.   Αν υπάρχουν προβλήματα στην πόλη της Χίου τώρα, πρέπει να οφείλονται  σε παλιές οικιακές και επαγγελματικές εγκαταστάσεις ή στο ότι  δεν υπάρχει άμεση οπτική επαφή των κεραιών  με τα κέντρα εκπομπής.

Νεώτερα θα υπάρχουν τις αμέσως επόμενες μέρες.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ