27.12.2014 9:38

Χ.Τρικούπη: Προσβολή στη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου η υπονόμευση της ενότητας

Επίθεση κατά του Γιώργου Παπανδρέου, με αναφορές σε προσωπικούς σχεδιασμούς και ανιστόρητες εσωστρεφείς συζητήσεις, εξαπολύει η Χαριλάου Τρικούπη, ενόψει της τρίτης ψηφοφορίας για την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας και της φημολογούμενης εξαγγελίας ίδρυσης νέου κόμματος από τον πρώην πρωθυπουργό.

Όπως αναφέρεται σε «άτυπη ενημέρωση» που εκδόθηκε, «είναι αδιανόητο να υπονομευτεί η ενότητα από ένα πρόσωπο, όπως ο Γιώργος Παπανδρέου». Προστίθεται ότι «μια τέτοια ενέργεια θα γινόταν χωρίς εμφανή πολιτικό λόγο, χωρίς ιστορική μνήμη, χωρίς συλλογικό πολιτικό στόχο. Αντιθέτως, θα συνιστούσε προσβολή στη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου και στους ιστορικούς αγώνες της παράταξης».

Αναφορά γίνεται και στην πρόσφατη συνάντηση Βενιζέλου-Παπανδρέου στη Βουλή, όπου, όπως αναφέρεται, ο κ. Βενιζέλος ζήτησε από τον κ. Παπανδρέου «να μη διασπάσει την παράταξη, καθώς η ενότητα είναι εθνική, παραταξιακή και ηθική του υποχρέωση».

Όπως επίσης τονίζεται, ο κ. Βενιζέλος πρότεινε στον κ. Παπανδρέου να μετάσχει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ή στο ψηφοδέλτιο όποιας άλλης περιφέρειας επιθυμεί. Προστίθεται ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως μετά τις εκλογές, όποτε αυτές γίνουν, θα αναληφθούν πρωτοβουλίες για τη διενέργεια συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, ενός συνεδρίου που δεν θα είναι συνέδριο ξεκαθαρίσματος λογαριασμών, αλλά συνέδριο προσανατολισμού της χώρας και της παράταξης στην εποχή μετά την κρίση και το μνημόνιο.

Αντίθετα, όπως αναφέρεται, το συνέδριο που πρότεινε ο κ. Παπανδρέου, «δεν είναι συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, αλλά κάτι τελείως διαφορετικό. Είναι ένα ασαφές συνέδριο του 'χώρου', χωρίς μητρώο μελών, χωρίς καταστατικές προβλέψεις, χωρίς φραγμό ως προς το όνομα και τα σύμβολα».

Γίνεται μνεία και σε παλαιότερες αναφορές του κ. Βενιζέλου, ο οποίος έχει πει ότι όλα τα στελέχη και κυρίως όσα είχαν προσωπική συμμετοχή στις κρίσιμες αποφάσεις για τον τόπο και την παράταξη, πρέπει να ανταποκριθούν στο χρέος τους για την ενότητα του ΠΑΣΟΚ.

Τονίζεται, επίσης, ότι το μεγάλο θέμα για τη χώρα δεν είναι οι «προσωπικοί σχεδιασμοί οποιουδήποτε, αλλά η διαφύλαξη της πολιτικής και εθνικής σταθερότητας με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης, που βγάζει την Ελλάδα από το μνημόνιο και οδηγεί σε αλλαγή σελίδας».

Σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών τονίζεται ότι «αν η χώρα οδηγηθεί εκβιαστικά σε εκλογές, τότε η μάχη των εκλογών θα είναι μάχη για τη μετεκλογική επιβίωση της χώρας και υπό αυτές τις περιστάσεις ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ, της Δημοκρατικής Παράταξης, καθίσταται ακόμα πιο κρίσιμος».

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι ο κ. Βενιζέλος έχει καταβάλει τεράστιες προσπάθειες για την ενότητα του χώρου και προστίθεται ότι δεν θα σταματήσει να αγωνίζεται για τη συστράτευση των στελεχών μέχρι την ημέρα κατάθεσης των ψηφοδελτίων στον 'Αρειο Πάγο.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ