26.10.2012 9:45

Χρυσή τομή για το πεδίο βολής

• Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΜΕΛΑΝΙΟΣ ΕΙΝΑΙ «ΕΣΧΑΤΗ ΛΥΣΗ ΑΝΑΓΚΗΣ» ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΛΑΝΟΥΣΟΙ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗΣ ΒΟΛΗΣ

 
Χρειάστηκαν τα δημοσιεύματα του «π» για να αντιληφθεί η 96 ΑΔΤΕ ότι δε μπορεί να δρα μονομερώς στο θέμα της εγκατάστασης του πεδίου βολής. Χθες ο υποδιοικητής της Ταξιαρχίας συναντήθηκε με κατοίκους του Μελανιούς, παρουσία της αντιπεριφερειάρχη Λ. Λύκου, και με καλή διάθεση συμφώνησαν να εκτελεστεί και η προγραμματισμένη για τη Δευτέρα βολή στην παραλία του χωριού. Προϋπόθεση, ότι θα λάβουν σήμερα κιόλας επίσημο έγγραφο από την 96 ΑΔΤΕ, στο οποίο ρητά θα αναφέρεται ότι η επιλεγείσα περιοχή δε συνιστά μόνιμο πεδίο βολής, αποτελεί προσωρινή λύση και ήδη γίνονται προσπάθειες αναζήτησης νέου χώρου.
Ταυτόχρονα δόθηκαν διευκρινήσεις ότι η βολή θα πραγματοποιηθεί με περιορισμένο αριθμό βλημάτων, τα οποία δεν εκρήγνυται στη θάλασσα αλλά στον αέρα. Κλήθηκαν μάλιστα οι κάτοικοι, όπως και την προηγούμενη φορά, να την παρακολουθήσουν.
Λύση ανάγκης
Στη συζήτηση που έγινε ο υποδιοικητής, συνταγματάρχης Δρίβας, εξήγησε ότι το Μελανιός χρησιμοποιείται ως έσχατη λύση ανάγκης, δεν εξυπηρετεί το Στρατό, λόγω απόστασης και δυσκολιών στην προσβασιμότητα και ήδη η Ταξιαρχία αναζητεί εναλλακτικές λύσεις, που θα συμπιέζουν το χρόνο μετάβασης και το κόστος διεξαγωγής των ασκήσεων της. Η ξεκάθαρη αυτή θέση ικανοποίησε τους παριστάμενους κατοίκους του Μελανιούς, οι οποίοι κατέθεσαν τη συγκατάθεση τους και αυτή τη φορά, ως εκ μέρους τους επίδειξη καλής θέλησης για τη διευκόλυνση του Στρατού. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ