14.4.2015 15:11

«Χέρι – χέρι ΣΥΡΙΖΑ και Δήμος Χίου»

ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΙΓΑΙΟΥ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΗΣ ΛΑ.Σ. ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ

Στήριξη της φορομπηχτικής πολιτικής του Δήμου από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝ.ΕΛ. εντοπίζει η Λαϊκή Συσπείρωση με αφορμή την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου να απορρίψει τις προσφυγές κατά της αύξησης των ανταποδοτικών τελών.

«Δεν έχουμε αυταπάτες για το όργανο στο οποίο απευθυνόμαστε, όργανο  της κρατικής διοίκησης και της αντιλαϊκής πολιτικής της. Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε αφού και ο νέος Γ.Γ. της αποκεντρωμένης κ. Θεοδωρίδης που μάλιστα κόπτεται και για τη νησιωτικότητα, απέρριψε την προσφυγή και της Λαϊκής Συσπείρωσης και του Προέδρου της Λαγκάδας, ξεγυμνώνοντας το πολιτικό προσωπικό της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που από τη μια χύνει κροκοδείλια δάκρυα για τα λαϊκά προβλήματα και βγάζει ανακοινώσεις για να περιφρουρήσει δήθεν τα εισοδήματά τους και από την άλλη ταυτίζεται πλήρως με τις φορομπηχτικές , φοροεισπρακτικές λογικές της δημοτικής αρχής που ακολουθεί μονίμως τα χνάρια των συγκυβερνήσεων παλιών και νέων στη σκληρή μονόπλευρη λιτότητα», αναφέρει εισαγωγικά η ΛΑΣ

«Να λοιπόν ποιοι στηρίζουν με τις αποφάσεις τους, εκτός από τη ΝΔ,  μερίδας του ΠΑΣΟΚ και των εναπομεινάντων της ΔΗΜΑΡ, τη σημερινή δημοτική αρχή, ποιοι ρίχνουν νερό στον μύλο που αλέθει τα εισοδήματα των λαϊκών οικογενειών, ποιοι αποθρασύνουν τη διοίκηση του Νομικού προσώπου, να προβαίνει στις αυξήσεις στους παιδικούς σταθμούς, στο ΚΑΠΗ, στα αθλητικά σωματεία και στους χρήστες των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Να ποιοι είναι οι αντιμνημονιακοί, που επιμένουν μνημονιακά στεγνώνοντας τους δήμους από πάγιες χρηματοδοτήσεις που δικαιούνται για να ασκήσουν τη στοιχειώδη κοινωνική πολιτική και οδηγώντας πρόθυμες δημοτικές αρχές όπως του Δήμου Χίου στο μονοπάτι των χαρατσιών!

Ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση είναι να ξεσηκωθούν οι λαϊκές οικογένειες που πληρώνουν το μάρμαρο, που δεν τους περισσεύουν λεφτά και για τα δημοτικά χαράτσια, που δε βλέπουν τη ζωή τους ως εμπόρευμα αλλά ως δικαίωμα, για να απαιτήσουν μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο:

  • Να παρθούν πίσω οι αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη.
  • Να πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες του νησιού μας. (ΔΕΚΟ, Τράπεζες, Μεγάλα SuperMarketπάνω από 700τμ, Εφοπλιστικά γραφεία, Digeaκλπ)
  • Να μη γίνει καμιά αύξηση στις υπηρεσίες του Νομικού Προσώπου. Η πρόνοια, η άθληση, η προστασία των παιδιών είναι δικαιώματα και όχι εμπόρευμα.

Μια πρώτη ευκαιρία είναι η μαζική παρουσία όλων στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 16 Απρίλη, που μπορεί να πιέσει για να παρθούν πίσω οι αποφάσεις του νομικού προσώπου και το ΔΣ να καταλήξει σε απόφαση που θα απορρίπτει τις αποφάσεις  που χαρατσώνουν τα εργατικά και λαϊκά στρώματα», αναφέρει αναλυτικά.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ