Κοινωνία

20/3/13 16:41

τελ. ενημ.: 20/3/13 16:41

Χαιρετισμοί στις Βυζαντινές Παναγιές μας

• ΣΕ ΑΓΙΟΓΑΛΟΥΣΑΙΝΑ, ΣΙΚΕΛΙΑ ΚΑΙ ΚΡΗΝΑ ΙΕΡΟΥΡΓΕΙ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ

Περισσότερο από 2,5 δεκαετίες έχει να ιερουργηθεί ο κυρίως ναός της Παναγίας της Κρήνας. Οι αρχαιολογικές σωστικές επεμβάσεις και η αντίληψη ότι περισσότερο εκλαμβάνεται ως βυζαντινό μνημείο στερούσαν τη δυνατότητα στους πιστούς να προσευχηθούν στην Παναγιά.

Η αγαστή συνεργασία του Μητροπολίτη με την 3η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων έπεισε την τελευταία να άρει τις επιφυλάξεις της και να επιτρέψει την τέλεση των Δ’ Χαιρετισμών στην Κρήνα, στο πλαίσιο της επιθυμίας του κ. Μάρκου να τους τελέσει ο ίδιος στους βυζαντινούς ναούς του νησιού μας, αφιερωμένους στην Παναγία.

Η αρχή γίνεται απ’ την Αγιογαλούσαινα, ακολουθεί η Σικελιά και κατάληξη η Κρήνα, αφού μεσολαβήσει η τέλεση των Γ’ Χαιρετισμών στο Νέο Φάληρο για το παροικιακό στοιχείο της πρωτεύουσας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα προβλέπει:

  • 22/3 Α’ Χαιρετισμοί – (16.00 μ.μ.) Παναγία Αγιογαλούσαινα
  • 29/3 Β’ Χαιρετισμοί – Παναγία Σικελιά
  • 5/4 Γ’ Χαιρετισμοί (19.30 μ.μ.) Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Νέο Φάληρο
  • 12/4 Δ’ Χαιρετισμοί (16.30 μ.μ.) Παναγία Κρήνα 

Ο συμβολισμός

Η επιλογή του Σεβασμιώτατου Χίου να τελέσει ο ίδιος τους Χαιρετισμούς στους βασικούς βυζαντινούς ναούς του νησιού επικουρεί την προσπάθεια που καταβάλλεται από την Ιερά Μητρόπολη να αναδειχθεί η βυζαντινή φυσιογνωμία του νησιού και να συμβάλει, κατά το δυνατό, στην τόνωση της επισκεψιμότητας των μνημείων.

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση