3.5.2018 10:58

Γνώρισαν τις εθνικές κουζίνες άλλων χωρών οι μαθητές του Λυκείου Καλλιμασιάς

Την παραδοσιακή κουζίνα πέντε συνολικά χωρών(Βουλγαρίας, Κροατίας, Πολωνίας, Πορτογαλίας και Ρουμανίας) που συμμετείχαν στο πρόγραμμα Erasmus+ «My Europe my life, my future»  γνώρισαν τον περασμένο Μάρτιο οι μαθητές του Λυκείου Καλλιμασιάς.

Σκοπός, λοιπόν, ήταν οι μαθητές όλων των σχολείων να δημιουργήσουν  ένα βιβλίο Μαγειρικής με τίτλο: “Γεύσεις της Ευρώπης” με παραδοσιακές συνταγές από όλες τις συμμετέχουσες χώρες, κάτι που επιτεύχθηκε με επιτυχία, όπως και η εξαγωγή συμπερασμάτων για τη διατροφή των Ευρωπαίων εφήβων μετά τη διενέργεια σχετικής έρευνας με ερωτηματολόγια σε κάθε χώρα.

Επίσης, στη συνάντηση έγινε παρουσίαση από τους μαθητές των συμμετεχουσών χωρών βίντεο στα οποία οι μαθητές παρασκεύαζαν μια χαρακτηριστική παραδοσιακή συνταγή του τόπου τους. Οι μαθητές συμμετείχαν, επιπλέον, ενεργά σε  δραστηριότητες-παιχνίδια που είχαν σκοπό να τους διδάξουν με ευχάριστο τρόπο θέματα υγιεινής διατροφής.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των εργασιών της συνάντησης, οι καθηγητές και οι μαθητές παρασκεύασαν παραδοσιακά πιάτα και επιδόρπια για την παρουσίασή τους στη Διεθνή Ετήσια Εκδήλωση, με τίτλο: “Mυστικές συνταγές των γιαγιάδων μας”, που διοργανώνεται από το σχολείο στο Biograd, φιλοξενείται στους χώρους του και προσελκύει το έντονο ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας. Ιδιαίτερα τιμητική ήταν η φιλοξενία των ελληνικών εδεσμάτων στις εφημερίδες του Biograd.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί  αποκόμισαν εμπειρίες(εκπαιδευτικοί  Μελαχροινούδη  Ευαγγελία, ΠΕ 01 και  Δρίτσα Αγγελική,    ΠΕ 02  καθώς και οι μαθήτριες  Άννα Μαρία Κεσόγλου της  Α΄ Λυκείου και Ελένη Τσαμπλάκου της Β΄ Λυκείου)  από τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων και του εκπαιδευτικού συστήματος της  Κροατίας καθώς και από τη συμμετοχή τους σε  δραστηριότητες, όπως επισκέψεις σε χώρους πολιτιστικού, ιστορικού, θρησκευτικού, καλλιτεχνικού, αθλητικού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος  στις πόλεις Biograd, Betina, Zadar και Nin.                                                                                                                                                                      

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ