8.1.2016 21:03

Γενική Συνέλευση για την "Πρωτοβουλία Πολιτών"

Την πρώτη της Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιήσει η "Πρωτοβουλία Πολιτών για κινηματική δράση, ρήξη με τις πολιτικές της Ε.Ε. και της κυβέρνησης", σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε.

Σε αυτήν καταθέτει το πλαίσιο των θέσεων της και καλεί όσους και όσες το επιθυμούν να παραβρεθούντην Τετάρτη 13 Ιανουαρίου στο Εργατικό Κέντρο, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συγκέντρωση.

 Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρει: 

"Η ''Πρωτοβουλία Πολιτών Χίου για κινηματική δράση, ρήξη με τις πολιτικές της ΕΕ και της κυβέρνησης'' είναι μια αγωνιστική πολιτικοκοινωνική συλλογικότητα, που συσπειρώνει ενεργούς πολίτες και αγωνιστές που στη διάρκεια της μαύρης μνημονιακής εξαετίας αγωνιστήκαμε, είτε μαζί είτε από διαφορετικά μετερίζια, ενάντια στα μνημόνια, για τα δικαιώματά και τις κατακτήσεις της εργαζόμενης πλειοψηφίας.

Η μνημονιακή στροφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα που προωθεί, για μας δεν τροφοδοτούν μόνο πικρία αλλά και συνειδητοποίηση ότι απαιτούνται ρήξεις πολύ πιο βαθιές με τους μηχανισμούς της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας και τις πολιτικές τους,ότι η ανάθεση της επίλυσης των προβλημάτων σε κυβερνητικές λύσεις από τα πάνω είναι αδιέξοδη,ότι μόνο οι ίδιοι συλλογικά, από τα κάτω, με αποφασιστικούς αγώνες μπορούμε να προστατέψουμε τη ζωή μας. Σ’ αυτό το δρόμο του αγώνα θέλουμε να πορευτούμε.

 Μ’ αυτή τη λογική συσπειρωθήκαμε πάνω σε ένα πρώτο κείμενο εκτιμήσεων, θέσεων και στόχων και οργανώσαμε, ή συμμετείχαμε σε μια σειρά δράσεις, μέσα από τις οποίες, παρά τις γνωστές αντικειμενικές και υποκειμενικές δυσκολίες για το κίνημα στο νησί, κάτι έγινε, κάτι κινήθηκε το τελευταίο δίμηνο. Τόσο στις δυο απεργιακές κινητοποιήσεις, όσο και συμβολικά, στις επισκέψεις του ΠΤΔ την 11η Νοέμβρη και του πρωθυπουργού πριν από λίγες μέρες, ο οποίος και «φυγαδεύτηκε» από την πίσω πόρτα του αεροδρομίου. Συνδικάτα, μαζικοί φορείς, αγωνιστικές πολιτικοκοινωνικές συλλογικότητες, όπως η «Πρωτοβουλία», έδωσαν το στίγμα και τον τόνο, έστειλαν το μήνυμα έστω και ως «εμπροσθοφυλακή», τροχειοδεικτική βολή των αγώνων που έρχονται. Βαθιά μας πεποίθηση είναι ότι η αναγκαία ενότητα των δυνάμεων του αγώνα, αλλά και η αναγκαία συζήτηση για το γιατί φθάσαμε ως εδώ και το πώς συνεχίζουμε, οι αγωνίες και οι ελπίδες εκατοντάδων αγωνιστών, δεν μπορεί να υπηρετηθούν από μια τυπική συνεννόηση πολιτικών φορέων και ατόμων. Παρότι πολλοί απ’ αυτούς που συμμετέχουν στην «Πρωτοβουλία» ανήκουν σε πολιτικά κόμματα (πολλοί περισσότεροι είναι ανένταχτοι) απορρίπτουμε τη λογική των συσχετισμών και των αντιπροσωπεύσεων και επιδιώκουμε η «Πρωτοβουλία» να αποτελεί αυτοτελές, ζωντανό κύτταρο προβληματισμού, συζήτησης και δράσης, στηριγμένο στην αμεσοδημοκρατική, πραγματική, ισότιμη συμμετοχή των μελών της.

Με αυτές τις σκέψεις σας προσκαλούμε στη γενική συνέλευση της «Πρωτοβουλίας» την Τετάρτη 13 Γενάρη στις 7μμ στο Εργατικό Κέντρο Χίου για να συζητήσουμε, να σχεδιάσουμε και να προγραμματίσουμε τις επόμενες δράσεις μας, κόντρα σε ένα παρηκμασμένο πολιτικό σύστημα και κατεστημένο, που ο λαϊκός κόσμος και η κοινωνική πλειοψηφία το έχουν απαξιώσει".

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ