20.4.2016 7:48

Φάρμακα και στέγη ζητά η Επιτροπή Αλληλεγγύης

Την στήριξη του κόσμου για φάρμακα, τα οποία θα προσφερθούν σε έχοντες ανάγκη συμπολίτες μας επισημαίνει με ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία Αλληλεγύης Χίου, ζητώντας παράλληλα βοβήθεια στο ζήτημα της εξέυρεσης χώρου, ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει το υλικό που μαζεύεται. 

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή επισημαίνει:

"To Αλληλέγγυο Κοινωνικό Φαρμακείο Χίου  λειτουργεί ήδη οχτώ μήνες εξυπηρετώντας Απόρους ,Ανέργους και Ανασφάλιστους συμπολίτες μας.

Σ’ αυτό το διάστημα έχουν εξυπηρετηθεί τόσο από το Αλληλέγγυο Φαρμακείο  όσο και από τα συνεργαζόμενα Φαρμακεία πάνω από 250 συμπολίτες μας. Σταθερά και συστηματικά και σε συνεργασία με τους "Γιατρούς του Κόσμου" στηρίζουμε όποτε μας ζητηθεί τις Δομές φιλοξενίας Προσφύγων και μεταναστών  στο νησί μας  με φάρμακα και  φαρμακευτικό υλικό.

Έχουμε  αναφέρει πολλές φορές ότι η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Χίου στηρίζεται μόνο στην Αλληλεγγύη και την Ανθρωπιά όλων σας.

Απευθυνόμαστε  σε όλους τους  συμπολίτες μας για συνέχιση της προσφοράς φαρμάκων για να μπορούμε να εξυπηρετούμε τους συμπολίτες μας και τους πρόσφυγες-μετανάστες  που έχουν μεγάλη  ανάγκη από την βοήθεια αυτή.

Απευθυνόμαστε ακόμη στους  Χιώτες Φαρμακοποιούς για παροχή Εθελοντικής Εργασίας στο Φαρμακείο μας.Οι ανάγκες στο Φαρμακείο είναι μεγάλες και χρειαζόμαστε την βοήθεια σας για να μπορούμε να ανοίγουμε και άλλη μέρα .

Τελευταίο αφήσαμε το πιο σημαντικό .Όλα όσα κάνουμε και θέλουμε να τα συνεχίσουμε χρειάζονται ένα χώρο. Εδώ και ένα χρόνο στεγαζόμαστε σε δικό μας χώρο, αλλά οικονομικοί λόγοι μας αναγκάζουν να ζητήσουμε προσφορά χώρου από οποιοδήποτε συμπολίτη μας μπορεί να το κάνει.

Η Συνέχιση λειτουργίας του Αλληλέγγυου Φαρμακείου,της Δομής της τροφής,των ρούχων είναι για εμάς αλλά και για τους εγγεγραμμένους στους καταλόγους μας αναγκαία και ιδιαίτερα σημαντική.

Οι Συμπολίτες μας που έχουν δείξει έμπρακτα την Αλληλεγγύη τους όλα τα χρόνια και στηρίζουν τις προσπάθειες μας είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχίσουν να είναι η δύναμη μας".

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ