20.4.2012 12:09

Ευλογία κρατουμένων

- ΜΕ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ π. ΓΕΡΒΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ «ΟΣΙΑ ΞΕΝΗ»ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΧΙΟΥ

 
Τη βούλησή του να υποδεχθεί ο ίδιος, παρά τις επιταγές του πρωτοκόλλου, τον πανοσιολογιότατο αρχιμανδρίτη π. Γερβάσιο Ραυτόπουλο, γνωστό για την Αδελφότητα «Η Οσία Ξένη», που κύριο και αποκλειστικό αντικείμενο έχει την ανακούφιση και την αρωγή των απανταχού κρατουμένων, εξέφρασε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος, φτάνοντας στο Κατάστημα Κράτησης Χίου πριν από το μεγάλο χθεσινό επισκέπτη.
Με δράση πολυσχιδή και ένα μακροσκελέστατο ιστορικό δραστηριοτήτων, πρωτοβουλιών, ενεργειών, διαβημάτων, αλλά κυρίως δωρεών, η Αδελφότητα, με τα άπειρα μέλη, κυρίως από τη Μακεδονία, παράλληλα πνευματικά τέκνα του φωτισμένου κληρικού, έχει διαβεί προ πολλού τα σύνορα της χώρας και έχει δρασκελίσει κατώφλια των πιο σκληρών έως και απάνθρωπων φυλακών ανά τον κόσμο, μοιράζοντας την ελπίδα, κατά τις επιταγές του Ευαγγελίου.
Επισκέψεις σε Σωφρονιστικά ιδρύματα                                                      Σε αναστάσιμο πνεύμα ο π. Γερβάσιος αποφάσισε να αφιερώσει το Πάσχα του 2012 στο Κατάστημα της Χίου και με μέλη της φιλανθρωπικής του οργάνωσης να χαρίσει ευλογία, στιγμές παρηγοριάς, αλλά και ψυχαγωγίας στους τροφίμους, αφιερώνοντας σε αυτούς το χθεσινό πρωινό.                                                                                        «Επισκεπτόμαστε αποκλειστικά τόπους που διαθέτουν σωφρονιστικά καταστήματα», ανέφερε στους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ, «με κύριο μέλημα, αυτές ειδικά τις άγιες ημέρες, να βρισκόμαστε κοντά στους συνανθρώπους μας, που εκτός των άλλων βιώνουν και την απαξία». Όπως διευκρίνισε, σε ένα μέρος όπως η Χίος, η ομάδα του θα προσευχηθεί στα διάσημα προσκυνήματα της Αγίας Μαρκέλλας ή της Νέας Μονής, αλλά η πρώτη προτεραιότητα παραμένει η αφιέρωση του χρόνου και των δώρων της προς τους φυλακισμένους.                            
Ιερά διάκριση                                                                                                                                          Αυτό το τεράστιο έργο και τη μεγάλη προσφορά του μακεδόνα αρχιμανδρίτη θέλησε να τιμήσει με την παρουσία του ο Χίος Ιεράρχης, απονέμοντάς του την ανώτερη διάκριση της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, το μετάλλιο του πρωτομάρτυρα πολιούχου του νησιού Αγίου Ισιδώρου.          Κατά την ανεπίσημη αλλά θερμή υποδοχή στο Κατάστημα Κράτησης Χίου, ο Μητροπολίτης ρωτήθηκε για το γεγονός της μείωσης της ημερήσιας δαπάνης για την κατ’ άτομο σίτιση των κρατουμένων, αλλά με σαφήνεια διευκρίνισε ότι η Εκκλησία θα πράξει το αυτονόητο, θα συνδράμει, όπου της ζητηθεί,  χωρίς, αφού οι ρόλοι με την πολιτεία παραμένουν διακριτοί, να παρέμβει σε αρμοδιότητες και θέματα που δεν την αφορούν. 
«Άλλωστε δεν βρισκόμαστε εδώ πρώτη φορά», είπε χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας και την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στο παρεκκλήσι του Αγ. Ελευθερίου, την ημέρα της εορτής του Αγίου.                                                                                                                Ο Σεβασμιότατος εξήρε το έργο και τις προσπάθειες του π. Γερβασίου, στην ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου και τη δραστηριοποίηση σε ένα τόσο ευαίσθητο χώρο, όπως οι φυλακές, ενώ από την πλευρά του ο «Άγιος» των φυλακισμένων, όπως έχει αποκληθεί, δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος και ευτυχής που είχε την ευκαιρία να γνωρίσει δια ζώσης ένα ιεράρχη, που, παρά το ελάχιστο χρόνο της ποιμαντορίας του, έχει κατακτήσει πανελλήνια αναγνωρισιμότητα. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ