10.4.2015 15:13

Εύφλεκτη…ζώνη

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΚΚΑΛΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ, ΖΗΤΟΥΝ Η ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΝΤΑΡΙΟΥ

Εξώδικο με το οποίο θα ζητάει την κατασκευή αντιπλημμυρικού έργου στην εκβολή του χείμαρρου Κοκκαλά στο Κοντάρι,  θα κοινοποιήσει μετά το Πάσχα στο Δήμο Χίου η ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ Α.Ε. Στην αναφορά θα υπενθυμίσει στη δημοτική αρχή ότι οι εγκαταστάσεις της πλημμύρισαν πολλές φορές φέτος, με αποτέλεσμα να υποστεί σημαντικές φθορές και οικονομικά έξοδα. Η λύση της εξώδικης διαμαρτυρίας επιλέχθηκε επειδή δεν απέδωσαν οι δύο έγγραφες ενημερώσεις που είχε επιδώσει στη δημοτική αρχή Λαμπρινούδη τον Απρίλιο και το Μάιο του 2014.

Ο δρόμος

Χωρίς αντίκρισμα αποδείχθηκε και η υπόσχεση  ασφαλτόστρωσης του χωματόδρομου  που οδηγεί στις εγκαταστάσεις από τον κόμβο της γέφυρας στο εργοστάσιο της ΔΕΗ .Τα δύο έργα θεωρούνται αναγκαία για την εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων της περιοχής ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ, Β. Κουλουρούδη, Γ. Κατολέοντα , Π. Τσαμπαρλή,Α. Μαδωνή και Μ. Μελετιάδη, αρκετών αγροικιών και πολλών αγροκτημάτων. Η πρώην δημοτική αρχή τους είχε διαβεβαιώσειότι το έργο της αποκατάστασης της βατότητας  του χωματόδρομου  είχε δημοπρατηθεί και επρόκειτο να ξεκινήσει.

Σε πρόσφατη επαφή τους με τη νέα δημοτική αρχή, η Τεχνική Υπηρεσία δήλωσε άγνοια και υποστήριξε ότι δεν έχει γίνει  τίποτα από όλα αυτά.Ο δρόμος είναι σε άθλια κατάσταση, η πρόσβαση είναι πολύ δύσκολη και υπάρχει σοβαρότατος   κίνδυνος ατυχήματος, αφού από τις εγκαταστάσεις της ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ  διακινούνται εύφλεκτα υλικά.

Πρατήριο υγραερίου

Η διάβαση  θα γίνει ακόμη πιο επικίνδυνη όταν θα λειτουργήσει  το πρατήριο τροφοδοσίας οχημάτων  με  υγραέριο, που πιθανότατα θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει μέσα στο καλοκαίρι. Ήδη έχει αποκτηθεί η άδεια ίδρυσης, ολοκληρώνεται η διαδικασία καθορισμού της αιγιαλίτιδας ζώνης και σύντομα θα κηρυχθεί ο μειοδοτικός διαγωνισμός για την ανακήρυξη του  εργολάβου που θα αναλάβει την  εγκατάσταση  της μονάδας.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ