20.10.2012 15:37

Εξέγερση Καρδαμύλων

ΟΙ ΚΑΡΔΑΜΥΛΙΤΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΣΗΜΕΙΑ ΑΙΧΜΗΣ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ, ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΚΑΙ ΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

Με επιφυλακτικότητα άκουσαν οι Καρδαμυλίτες  το νέο ισχυρισμό του εργολάβου ότι γύρω στις 20 Νοεμβρίου  θα αρχίσουν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης του δρόμου Λαγκάδα – Πιτυός. Ο ανάδοχος, μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Κ. Γανιάρη, έδωσαν το παρόν στην έκτακτη Συνέλευση που διοργάνωσε ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Καρδαμύλων και προσπάθησαν να καθησυχάσουν τον κόσμο, υποστηρίζοντας ότι γι’ αυτό το τμήμα τα εμπόδια έχουν παρακαμφθεί και οι εργασίες μπαίνουν στην τελική ευθεία.
Τα μέλη του Φ.Ο.Κ. και οι κάτοικοι της περιοχής εξέφρασαν και πάλι έντονα τις διαμαρτυρίες τους για τις καθυστερήσεις και την ταλαιπωρία που υφίστανται καθημερινά. Ξεκαθάρισαν ότι δεν πιστεύουν πια στα λόγια, θα παρακολουθούν την εξέλιξη του έργου και προειδοποίησαν ότι θα επέμβουν δυναμικά αυτή τη φορά, αν χρειαστεί.
 
Υγεία
Τη Συνέλευση απασχόλησε εκτεταμένα και το πρόβλημα της ελλιπούς υγειονομικής κάλυψης των αναγκών των κατοίκων, μετά από την ιατρική αποψίλωση του Πολυδύναμου Ιατρικού Κέντρου. Μετά από διεξοδική συζήτηση αποφασίστηκε η κοινοποίηση έγγραφης διαμαρτυρίας στη διοίκηση του «Σκυλίτσειου».
                                                                                                           
Το νερό
Ο κόσμος εξέφρασε τη δυσφορία του και για τη νέα τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΧ, υποστηρίζοντας ότι έντεχνα και επιλεγμένα έχει επιβαρυνθεί το συντριπτικά  μεγαλύτερο ποσοστό των καταναλωτών που έχουν ενταχθεί  στην κατηγορία κατανάλωσης από 81 έως και 180 κυβικά. Οι αυξήσεις ξεκινούν από 15% και φτάνουν έως 120%, ανάλογα με την τιμολογιακή κλίμακα. Το θέμα θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου και θα καταβληθεί προσπάθεια να υποβληθούν δημιουργικές αντιπροτάσεις, που θα πρέπει να θέσουν τη ΔΕΥΑΧ και το Δήμο Χίου ενώπιον των ευθυνών τους.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ