25.2.2013 15:25

Εξαγωγή Μόστρας και Αγάδων στη Σμύρνη

ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΧΙΩΤΙΚΩΝ ΕΘΙΜΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Γεύση από τις αποκριάτικες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στα χωριά της Χίου, πήραν οι γείτονες μετά από την επίσκεψη που πραγματοποίησαν στη Σμύρνη τα μέλη της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του Δήμου Χίου.

Η παρουσίαση έγινε με έντυπο και ηλεκτρονικό οπτικοακουστικό υλικό, ενώ παράλληλα απέκτησε και βιωματικό χαρακτήρα χάρη στην ενεργή παρουσία εκπροσώπων Πολιτιστικών Σωματείων του νησιού μας, τα οποία με δική τους πρωτοβουλία  συμμετείχαν με παραδοσιακούς χορούς και τοπικά δρώμενα.

Από την πλευρά του Δήμου Χίου παραβρέθηκε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Δ. Χίου Κ. Μούνδρος, καθώς και η Προϊσταμένη του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Τουρισμού Ρ. Δαμίγου, ενώ το παρόν έδωσε και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων Χίου και μέλος της Τουριστικής Επιτροπής Δ. Χίου Δ. Κιτριλάκης.

Τους Χιώτες εκπροσώπους υποδέχθηκε ο Ali Hepsen, Αντιπρόεδρος της TURSAB (Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων και Ταξιδιωτικών Γραφείων Τουρκίας), η οποία και παραχώρησε στο Δήμο Χίο δωρεάν τον ιδιόκτητο χώρο των γραφείων της στη Σμύρνη για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, που κάλυψαν πολλοί Τούρκοι δημοσιογράφοι.

Από την πλευρά των χιώτικων Σωματείων με δικές τους δαπάνες,  τα Θυμιανά εκπροσώπησε ο Κ. Φρεζούλης, πρόεδρος του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Ομίλου Θυμιανών, καθώς και μέλη του Συλλόγου, τον Άγιο Γεώργιο Συκούση η Λ.Μάντικα, αντιπρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου του χωριού, καθώς και οι μουσικοί Γ. Βαφειάς και Χρ.Σαλαγάρας, ενώ τα Μεστά εκπροσωπήθηκαν από τη Μ.Πιπίδη και μέλη του χωριού. Την παρουσία του έκανε και το Λιθί με ιδιώτη εκπρόσωπο.

Η επιτυχία ή όχι του εγχειρήματος θα κριθεί στις αφίξεις των Τούρκων τουριστών το τριήμερο της Αποκριάς.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ