17.4.2015 16:26

Ετήσια βραβεία Αριστείας [BINTEO]

ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ «ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΚΟΣ»ΕΞΑΓΓΕΛΛΕΙ, ΘΕΣΜΟΘΕΤΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΘΗΤΙΩΣΑ ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

Ένα ακόμη ηχηρό «παρών» δίνει το Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος‐ Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης» στα τοπικά μας πράγματα και πιο συγκεκριμένα στον ευαίσθητο χώρο της Παιδείας, με την εξαγγελία θεσμοθέτησης και προκήρυξης ετησίων βραβείων Αριστείας.

Η οικογένεια του καπετάν Παναγιώτη Ν. Τσάκου η οποία το ίδρυσε και στηρίζει το κοινωνικό του έργο και τις δράσεις του, πιστεύει ακράδαντα ότι η προσπάθεια και η πορεία προς την αριστεία είναι ο θεμέλιος λίθος κάθε επιτυχίας.

Η αριστεία είναι πάθος για γνώση και επίσης σηματοδοτεί μια διαρκή προσπάθεια για προσωπική βελτίωση. Για όλους αυτούς τους λόγους το Ίδρυμα ανακοίνωσε το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής, δια στόματος του νέου διευθυντή του Ιδρύματος «Μ.Τ.», εκπαιδευτικό Παύλο Καλογεράκη, την κατ’ έτος χορήγηση Βραβείων Αριστείας σε Χιώτες μαθητές και σπουδαστές, με ιδιαίτερη έμφαση στη μαθητιώσα νεολαία των Καρδαμύλων.

Τα βραβεία

Όπως ανακοίνωσε ο διευθυντής του, το Ίδρυμα θα θεσμοθετήσει και άλλα βραβεία στο άμεσο μέλλον, που θα τιμούν πολίτες ή ομάδες πολιτών για την παρουσία τους στον εθελοντισμό, την φιλανθρωπία, την ευποιεία κλπ, ενώ τα βραβεία που ανακοινώθηκαν έχουν όπως ακολουθούν:

1. Στον πρώτο σε βαθμολογία αποφοιτούντα μαθητή ή μαθήτρια του Επαγγελματικού Λυκείου Καρδαμύλων, εφόσον λαμβάνει το απολυτήριό του/της με «Άριστα».

2. Στον πρώτο σε βαθμολογία αποφοιτούντα μαθητή ή μαθήτρια του Γενικού Λυκείου Καρδαμύλων εφόσον λαμβάνει το απολυτήριό του/της με «Άριστα».

3. Στον πρώτο σε βαθμολογία αποφοιτούντα μαθητή ή μαθήτρια των Γενικών ή Επαγγελματικών Λυκείων Χίου, Ψαρών και Οινουσσών εφόσον λαμβάνει το απολυτήριό του/της με «Άριστα».

4. Στον πρώτο σε βαθμολογία αποφοιτούντα αριστεύσαντα μαθητή των Λυκείων (Γενικών– Επαγγελματικών) της Χίου‐ Ψαρών – Οινουσσών, του οποίου η οικογένεια εμπίπτει στις προϋποθέσεις οικονομικής στήριξης.

5. Στην πρώτη σε βαθμολογία αποφοιτούσα αριστεύσασα μαθήτρια των Λυκείων (Γενικών – Επαγγελματικών) της Χίου ‐Ψαρών ‐ Οινουσσών της οποίας η οικογένεια εμπίπτει στις προϋποθέσεις οικονομικής στήριξης.

6. Στον πρώτο σε βαθμολογία μαθητή / μαθήτρια ο οποίος αρίστευσε στις Πανελλήνιες εξετάσεις για την εισαγωγή στα ΑΕΙ ανεξαρτήτως Πανεπιστημιακής Σχολής.

7. Στον πρώτο κατά σειρά αριστεύσαντα νεοεισαχθέντα με εξετάσεις Χιώτη ‐Ψαριανό‐ Αιγνουσιώτη σπουδαστή στην ΑΕΝ Πλοιάρχων Οινουσσών.

8. Στον πρώτο κατά σειρά αριστεύσαντα νεοεισαχθέντα με εξετάσεις Χιώτη ‐Ψαριανό – Αιγνουσιώτη σπουδαστή στην ΑΕΝ Μηχανικών Χίου.

9. Στον πρώτο αριστούχο νεοεισαχθέντα Χιώτη φοιτητή/φοιτήτρια του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

10. Στον πρώτο/πρώτη διπλωματούχο μεταπτυχιακού διπλώματος του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Στις περιπτώσεις 1 έως και 9 η βράβευση συνοδεύεται από χρηματικό ποσό 500 ευρώ. Η βράβευση της περιπτώσεως 10 συνοδεύεται από χρηματικό ποσό 1.000ευρώ.

Όλα τα βραβεία προς τους μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές θα δίδονται σε ειδική τελετή κάθε χρόνο στις αρχές Σεπτεμβρίου εφόσον θα προσκομίζονται τα ανάλογα παραστατικά και δικαιολογητικά μέχρι τέλος Αυγούστου, στη Γραμματεία του Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος – Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης», Λιβανού 51, 82100 Χίος.

Πληροφορίες παρέχονται στο τηλέφωνο 22710 82777.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ