3.5.2019 14:51

«Ήρθε η ώρα ο Ρουκετοπόλεμος να μεταφερθεί εκτός κατοικημένης περιοχής»

Κοινή ανακοίνωση των θιγόμενων κατοίκων του Βροντάδου

Την μεταφορά του Ρουκετοπόλεμου εκτός κατοικημένης περιοχής και την επιβολή του Νόμου από την Αστυνομία και τη Δικαιοσύνη σε όσες περιπτώσεις αυτό κριθεί επιβεβλημένο, ζητούν οι θιγόμενοι κάτοικοι των ενοριών του Αγίου Μάρκου και της Παναγίας Ερειθιανής, στη σκιά των δύο ατυχημάτων στον Βροντάδο το Μ. Σάββατο αλλά και του τραγικού συμβάντος στην Καλαμάτα.

Αναλυτικά αναφέρουν:

Με αφορμή τον πρόσφατο χαμό ενός ανθρώπου από αδέσποτη «σαΐτα» στην Καλαμάτα, τους ακρωτηριασμούς σε διάφορα σημεία της χώρας και έχοντας νωπή ακόμα στη μνήμη μας τη μυρωδιά από τις ρουκέτες του Βροντάδου οι οποίες έπληξαν για ακόμη μια χρονιά τις περιουσίες και τις ψυχές μας, σε συνέχεια της εξώδικης διαμαρτυρίας μας που απευθύναμε σε όλους τους αρμόδιους φορείς την Παρασκευή 19/04/2019, επανερχόμαστε και επαναλαμβάνουμε το πάγιο αίτημα μας για μεταφορά του ρουκετοπόλεμου εκτός της κατοικημένης περιοχής του μέχρι σήμερα καθιερωμένου πεδίου βολής.

Η ικανοποίηση αυτού του αιτήματος γίνεται ακόμα πιο επιτακτική αν αναλογιστεί κανείς ότι παρά τα δημοσιεύματα και τις εκατέρωθεν άτυπες συμφωνίες που έκαναν μεταξύ τους οι εμπλεκόμενοι στον ρουκετοπόλεμο για εμάς χωρίς εμάς, αντί των 10.000 ρουκετών που ούτως ή άλλως είναι εξωφρενικός αριθμός, εφέτος και παρά των περί του αντιθέτου δημοσιευμάτων, εκτοξεύτηκαν πάνω από 25.000 ρουκέτες. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τις επευφημίες για τη διεθνή προβολή και κάλυψη του ρουκετοπόλεμου και τη σταθερή ανεκτική στάση και απραγία της Αστυνομικής Διεύθυνσης θα σημάνει την σταδιακή γιγάντωση του με απρόβλεπτες συνέπειες.

Θα πρέπει δε να τονιστεί στο σημείο αυτό ότι διαχρονικά η αντιμετώπιση της κατάστασης από τα επίσημα όργανα της Πολιτείας είναι και ποινικά ελέγξιμη και κολάσιμη αφού στην πράξη το Ελληνικό Δημόσιο, δια των εντεταλμένων του οργάνων ανέχεται και υποθάλπει την παραπάνω ανεξέλεγκτη κατάσταση που εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα των περιοίκων και των επισκεπτών.

Δεν είναι τυχαίο ότι εφέτος σημειώθηκαν τουλάχιστον δύο περιστατικά επικίνδυνων σωματικών βλαβών εις βάρος μιας ανήλικης κι ενός εφήβου οι οποίοι δέχθηκαν πλήγμα στο κεφάλι από αδέσποτη ρουκέτα προκαλώντας στην μεν θλαστικά τραύματα πλησίον του αριστερού οφθαλμού και στον δε θλαστικό τραύμα στην κεφαλή με αποτέλεσμα να νοσηλευθούν στο Νοσοκομείο της Χίου το βράδυ της Ανάστασης.

Βεβαίως τα περιστατικά αυτά για ευνόητους λόγους δεν έλαβαν τη δημοσίευση που τους άρμοζε. Αλήθεια θα πρέπει να θρηνήσουμε θύματα ή να καταστεί κάποιος ανάπηρος για να εφαρμοστεί επιτέλους ο νόμος; Θα πρέπει να γίνουν συλλήψεις μετά την επέλευση κάποιου θανάτου ή θα πρέπει η Πολιτεία να ενεργήσει προληπτικά προστατεύοντας τους πολίτες της; Οι κάθε είδους υπεύθυνοι αυτής της κατάστασης δεν αναλογίζονται ότι με τη στάση τους και τη συμπεριφορά τους αποδέχονται ως ενδεχόμενο την πρόκληση σωματικών βλαβών σε συνανθρώπους τους που μπορεί και να αποβούν μοιραίες; Οι απαντήσεις είναι αυτονόητες.

Προς γνώση λοιπόν και συμμόρφωση και πριν θρηνήσουμε κι εδώ θύματα ζητούμε επιτακτικώς την απομάκρυνση και μεταφορά του εθίμου εκτός κατοικημένης περιοχής και την επιβολή του νόμου όπως αρμόζει πριν να είναι πολύ αργά.

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ