4.6.2015 10:42

Επιστροφή στο Δημόσιο 3.900 υπαλλήλων

Το πράσινο φως, για την επαναφορά εντός του Ιουνίου στο Δημόσιο 3.900 υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας ή έχουν απολυθεί, έδωσε ο αν. υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γ. Κατρούγκαλος με εγκύκλιο που υπέγραψε προς εφαρμογή του νόμου 4325/2015.

Στόχος του νομοσχεδίου η θεσμοθέτηση σε ενιαία βάση των προϋποθέσεων για τις μετακινήσεις λειτουργών και υπαλλήλων του δημόσιου τομέα

Σύμφωνα με την εγκύκλιο επιστρέφουν στο Δημόσιο υπάλληλοι που είναι σε διαθεσιμότητα ή έχουν ολοκληρώσει την οχτάμηνη παραμονή τους στο συγκεκριμένο καθεστώς και:

• έχουν εκδοθεί οριστικοί πίνακες διάθεσης από το ΑΣΕΠ. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι μετατάσσονται υποχρεωτικά στις συγκεκριμένες θέσεις. Η μεταφορά θα πραγματοποιηθεί σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις με απόφαση που θα εκδώσει ο φορέας υποδοχής, η οποία θα δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

• περιλαμβάνονται σε προσωρινούς πίνακες διάθεσης. Εάν έχουν υποβάλει εμπρόθεσμα αίτηση μετατάσσονται με απόφαση που θα εκδώσει ο φορέας υποδοχής και θα δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

• περιλαμβάνονται σε προσωρινούς ή τελικούς πίνακες του ΑΣΕΠ και επιθυμούν να επιστρέψουν στην υπηρεσία στην οποία εργάζονταν. Αυτό θα πραγματοποιηθεί με πράξη επαναφοράς από το υπουργείο που υπάγονταν οργανικά πριν τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Οσοι δεν περιλαμβάνονται σε προσωρινούς, τελικούς ή οριστικούς πίνακες του ΑΣΕΠ ή δεν υπέβαλαν αίτηση για μετάταξη επανέρχονται με πράξη επαναφοράς σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις στο υπουργείο που υπάγονταν οργανικά ή σε εποπτευόμενους φορείς και τίθενται στη διάθεση του υπουργού.

Τοποθετούνται σε θέσεις με τον ίδιο βαθμό και μισθολογικό κλιμάκιο που κατείχαν κατά τη θέση τους σε διαθεσιμότητα. Οσοι από τους υπαλλήλους αυτούς υπηρετούσαν σε κλάδους που έχουν συνολικά καταργηθεί και δεν προβλέπεται η επανασύστασή τους επανέρχονται σε κενές ή συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις ίδιας εκπαιδευτικής κατηγορίας εφόσον κατέχουν τα απαιτούμενα τυπικά προσόντα.

Κάθε υπουργείο αναλαμβάνει με διαπιστωτική πράξη του αρμόδιου υπουργού να προχωρήσει στην επανασύσταση καταργηθέντων κλάδων και ειδικοτήτων. Για παράδειγμα, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, επανασυστήνονται οι καταργηθέντες κλάδοι και ειδικότητες και οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι σχολικοί φύλακες που έχουν τοποθετηθεί σε θέσεις υποχρεωτικής εκπαίδευσης, βοηθητικού υγειονομικού προσωπικού, οι θέσεις τους μετατρέπονται αυτοδίκαια σε προσωποπαγείς θέσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του ίδιου κλάδου.

Παράλληλα οι δήμοι είναι υπεύθυνοι για την άμεση έκδοση πράξεων μεταφοράς των υπαλλήλων που έχουν τοποθετηθεί σε ΚΕΠ ανά την επικράτεια με βάση τους πίνακες του ΑΣΕΠ για την τοποθέτηση υπαλλήλων που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ