5.2.2024 10:24

Επιστολή Ν. Μηταράκη – Σ. Μιχαηλίδη στον Πρόεδρο της Βουλής για τα 200 χρόνια από το Ολοκαύτωμα των Ψαρών

Κοινή Επιστολή έστειλαν οι Βουλευτές Χίου κ.κ. Ν. Μηταράκης και Σ. Μιχαηλίδης προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων αναφορικά με τη συμπλήρωση των 200 ετών από το Ολοκαύτωμα των Ψαρών και την πρόταση για διεξαγωγή ειδικής εκδήλωσης στη Βουλή με σκοπό την ανάδειξη αφενός της θυσίας και της συμβολής του Ολοκαυτώματος στον αγώνα της παλιγγενεσίας, αφετέρου τα κατορθώματα και την προσφορά του πυρπολητή Ναυάρχου και Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Κανάρη στην ανεξαρτησία και ανόρθωση της ελεύθερης Ελλάδας.

Αναλυτικά αναφέρουν:

Το έτος 2024 συμπληρώνονται 200 χρόνια από το Ολοκαύτωμα των Ψαρών. Της Ηρωικής Νήσου Ψαρών, όπως αναγνωρίσθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων το 2018, τιμώντας τη συμβολή των Ψαριανών στην Επανάσταση του 1821.

Τον Ιούνιο του 2024 θα εορταστεί η Επέτειος και στη Χίο και θα αποτελούσε ιδιαίτερη τιμή η παρουσία σας.

Επιπρόσθετα με την επιστολή μας αυτή προτείνουμε το φθινόπωρο τη διεξαγωγή ειδικής εκδήλωσης στην Αίθουσα της Γερουσίας με σκοπό την ανάδειξη αφενός της θυσίας και της συμβολής του Ολοκαυτώματος στον αγώνα της παλιγγενεσίας, αφετέρου τα κατορθώματα και την προσφορά του πυρπολητή Ναυάρχου και Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Κανάρη στην ανεξαρτησία και ανόρθωση της ελεύθερης Ελλάδας.

Παραμένουμε στην διάθεση σας για όποια σχετική διευκρίνηση.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ