15.4.2016 13:55

Επιμελητήριο Χίου: «Άστοχες και επιζήμιες οι δηλώσεις Κάρμαντζη»

Στην καταδίκη των δηλώσεων του αντιπεριφερειάρχη Στ. Κάρμαντζη προχωρά με ανακοίνωση που εξέδωσε το Επιμελητήριο Χίου, τονίζοντας ότι είναι άστοχες και αναντίρρητα επιζήμιες.

«Τονίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι με τον Τουρκικό λαό έχουμε κοινή ιστορία , αλλά και μέλλον και οφείλουμε να εργασθούμε από κοινού με σύνεση, νηφαλιότητα  και αυτοσυγκράτηση,  ώστε να αξιοποιήσουμε αμοιβαία τις θετικές συνέπειες της ειρηνικής συνύπαρξης στο Αιγαίο.

Οι δύο λαοί έχουν μόνο μία επιλογή: να συνεργασθούν βασιζόμενοι σε όσα τους ενώνουν και να απομονώνουν διχαστικές λογικές.

Το Επιμελητήριο Χίου τα τελευταία χρόνια έχει εργασθεί συστηματικά σε διάφορα επίπεδα –αλλά κυρίως με την ανάληψη κοινών δράσεων με το Επιμελητήριο Σμύρνης και Τσεσμέ και όχι μόνο- προς την ευόδωση της συνεργασίας των δύο λαών, οι οποίοι είναι βέβαιο ότι θα «κλείσουν τα αυτιά τους» σε ακραίες φωνές από οπουδήποτε και εάν προέρχονται.

Για όλους αυτούς τους λόγους εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για τα γραφόμενα του Αντιπεριφερειάρχη Χίου Στ. Κάρμαντζη που αποτελούν μέγα ατόπημα .

Κρείττον το σιγάν κ. Κάρμαντζη. Στην τοπική μας κοινωνία δεν χωρούν ακραίες απόψεις, όπως αυτές που εκφράσατε», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Επιμελητήριο Χίου. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ