25.2.2013 11:10

Επικίνδυνος για τους εργαζόμενους ο δρόμος του ΧΥΤΑ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

Την επικινδυνότητα του δρόμου προς το ΧΥΤΑ και τον κίνδυνο, που όπως υποστηρίζει, αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας καθαριότητας καθημερινά διασχίζοντας τον με τα απορριμματοφόρα,  σχολιάζει με ανακοίνωση του ο σύλλογος των ΟΤΑ φτάνοντας ίσως και στην υπερβολή.

Ο Αλ. Γαϊτάνος ως πρόεδρος του σωματείου δηλώνει πως θα προστατέψει τη σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων του με κάθε νόμιμο μέσω, αφήνοντας ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα. Αναλυτικά στην ανοιχτή επιστολή αναφέρεται:

«Επειδή πολύ κουβέντα έχει γίνει τελευταία για την μεταφορά των απορριμμάτων στον νέο υπό κατασκευή ΧΥΤΑ της Νότιας Χίου και πολλές επιθέσεις έχει δεχθεί το Σωματείο μας, από τα γνωστά Κέντρα παραπληροφόρησης , για τις θέσεις που εκφράζει επί του θέματος, θέλουμε να αναφέρουμε τα δεδομένα που υπάρχουν σήμερα ώστε κανείς ναμην μπορεί να δηλώσει άγνοια στο μέλλον.

Ο νέος ΧΥΤΑ δεν έχει παραδοθεί ακόμη, αλλά είναι σε δοκιμαστική λειτουργία , σύμφωνα και με επιστολή του Δήμου Χίου , εν τούτοιςδέχεται το σύνολο των απορριμμάτων και όχι μικρό μόνο μέρος αυτών, όπως πιστεύουμε ότι θα έπρεπε.  Είναι ορθό και ασφαλές αυτό σύμφωνα με την κείμενη Νομοθεσία και τις κρατούσες πρακτικές σε συναφή θέματα ;

Ο δρόμος που οδηγεί στον ΧΥΤΑ σύμφωνα πάλι με επιστολή του Δήμου Χίου , δεν έχει κατασκευαστεί  ακόμη, αλλά θα δημοπρατηθεί σύντομα από την Περιφερειακή Ενότητα Χίου . Παρόλα αυτά χρησιμοποιείται καθημερινά από δεκάδες απορριμματοφόρα και άλλα οχήματα , τα οποία σημειωτέον σε ορισμένα μόνο σημεία του μπορούν να διασταυρωθούν λόγω του πλάτους της υπάρχουσας διάνοιξης .  Είναι ορθό και σύννομο αυτό που γίνεται ;

Εάν λοιπόν συμβεί κάποιο δυστύχημα στην περιοχή αυτή με το τόσο επικίνδυνο ανάγλυφο , πράγμα που απευχόμαστε βέβαια ,  ποιος θα έχει την ευθύνη ;  Ας απαντήσει κάποιος τώρα και όχι τότε . Εμείς πάντως  δηλώνουμε την απόφασή μας να προστατέψουμε τη σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων μας με κάθε νόμιμο μέσο και τρόπο που έχουμε στη διάθεσή μας , εφόσον αυτή με τις πρακτικές αυτές τίθεται σε κίνδυνο».

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ