25.2.2013 11:10

Επικίνδυνος για τους εργαζόμενους ο δρόμος του ΧΥΤΑ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

Την επικινδυνότητα του δρόμου προς το ΧΥΤΑ και τον κίνδυνο, που όπως υποστηρίζει, αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας καθαριότητας καθημερινά διασχίζοντας τον με τα απορριμματοφόρα,  σχολιάζει με ανακοίνωση του ο σύλλογος των ΟΤΑ φτάνοντας ίσως και στην υπερβολή.

Ο Αλ. Γαϊτάνος ως πρόεδρος του σωματείου δηλώνει πως θα προστατέψει τη σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων του με κάθε νόμιμο μέσω, αφήνοντας ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα. Αναλυτικά στην ανοιχτή επιστολή αναφέρεται:

«Επειδή πολύ κουβέντα έχει γίνει τελευταία για την μεταφορά των απορριμμάτων στον νέο υπό κατασκευή ΧΥΤΑ της Νότιας Χίου και πολλές επιθέσεις έχει δεχθεί το Σωματείο μας, από τα γνωστά Κέντρα παραπληροφόρησης , για τις θέσεις που εκφράζει επί του θέματος, θέλουμε να αναφέρουμε τα δεδομένα που υπάρχουν σήμερα ώστε κανείς ναμην μπορεί να δηλώσει άγνοια στο μέλλον.

Ο νέος ΧΥΤΑ δεν έχει παραδοθεί ακόμη, αλλά είναι σε δοκιμαστική λειτουργία , σύμφωνα και με επιστολή του Δήμου Χίου , εν τούτοιςδέχεται το σύνολο των απορριμμάτων και όχι μικρό μόνο μέρος αυτών, όπως πιστεύουμε ότι θα έπρεπε.  Είναι ορθό και ασφαλές αυτό σύμφωνα με την κείμενη Νομοθεσία και τις κρατούσες πρακτικές σε συναφή θέματα ;

Ο δρόμος που οδηγεί στον ΧΥΤΑ σύμφωνα πάλι με επιστολή του Δήμου Χίου , δεν έχει κατασκευαστεί  ακόμη, αλλά θα δημοπρατηθεί σύντομα από την Περιφερειακή Ενότητα Χίου . Παρόλα αυτά χρησιμοποιείται καθημερινά από δεκάδες απορριμματοφόρα και άλλα οχήματα , τα οποία σημειωτέον σε ορισμένα μόνο σημεία του μπορούν να διασταυρωθούν λόγω του πλάτους της υπάρχουσας διάνοιξης .  Είναι ορθό και σύννομο αυτό που γίνεται ;

Εάν λοιπόν συμβεί κάποιο δυστύχημα στην περιοχή αυτή με το τόσο επικίνδυνο ανάγλυφο , πράγμα που απευχόμαστε βέβαια ,  ποιος θα έχει την ευθύνη ;  Ας απαντήσει κάποιος τώρα και όχι τότε . Εμείς πάντως  δηλώνουμε την απόφασή μας να προστατέψουμε τη σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων μας με κάθε νόμιμο μέσο και τρόπο που έχουμε στη διάθεσή μας , εφόσον αυτή με τις πρακτικές αυτές τίθεται σε κίνδυνο».

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ