20.3.2013 14:09

Επιχείρηση “πέργκολα”

- 12.000 ΕΥΡΩ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΕ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ

Εκστρατεία αποκαθήλωσης των περγκόλων που έχουν τοποθετήσει καταστηματάρχες στο χώρο της εστίασης στην πόλη αλλά και σε χωριά της Χίου, έχει ξεκινήσει ο Δήμος μετά και το δεδικασμένο που αποτέλεσε η περίπτωση γνωστής καφετέριας κέντρο της πόλης.

Οι ιδιοκτήτες της μετά από καταγγελία που δέχθηκαν για την πέργκολα που τοποθέτησαν σε πεζόδρομο καλούνται να πληρώσουν πρόστιμο 12.000 ευρώ , η πέργκολα πρέπει να απομακρυνθεί και ο Δήμος είναι υπόλογος για παράβαση καθήκοντος.

Ανάλογες είναι και οι περιπτώσεις που αφορούν διάφορους κοινόχρηστους χώρους σε δρόμους, παραδρόμους και πλατείες του νησιού.

Ο Δήμος προχωρά στη σταδιακή απομάκρυνση όλων αυτών των κατασκευών. Ήδη εδώ και δεκαπέντε μέρες έχει ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία στην πλατεία των Νενήτων όπου απομακρύνθηκαν όλες οι κατασκευές που δεν ήταν νόμιμες και θα ακολουθήσουν ανάλογες ενέργειες στην πόλη και στην περιφέρεια.

Τόσο ο Δήμος όσο και οι ιδιοκτήτες- επαγγελματίες δεν έχουν άλλη επιλογή από τη συμμόρφωση, αφού και οι κατηγορίες και τα πρόστιμα που βαρύνουν τους παραβάτες είναι αυστηρά και δυσβάστακτα, ειδικά για την οικονομική περίοδο την οποία διανύουμε.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ