21.3.2013 12:34

Επανέρχεται περιορισμένη η ελεγχόμενη στάθμευση

ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΑ ΤΟΥ ΚΗΠΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΠΑΣΙΑΣ

Μέχρι τέλος Απριλίου αναμένεται να εφαρμοστεί το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης περιμετρικά του δημοτικού κήπου, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της δημοτικής αρχής Λαμπρινούδη.

Η απόφαση για επιβολή του μέτρου περιμετρικά του κήπου έχει ληφθεί ήδη από τους πρώτους μήνες της δημοτικής αρχής, ωστόσο παρέμενε ανενεργή, αφού, μέχρι και σήμερα, είχαν τεθεί στο τραπέζι διάφορα σενάρια, ακόμα και κατάργησης του μέτρου.

Σύμφωνα με τη φιλοσοφία του δημάρχου, το μέτρο θα βοηθήσει τόσο στην αποσυμφόρηση του κέντρου όσο και στην ενεργοποίηση των δημοτικών χώρων στάθμευσης, που μέχρι και σήμερα παρέμεναν σε περιορισμένη χρήση από τους πολίτες της Χίου. Έτσι μέσα στο επόμενο διάστημα ο Δήμος αναμένεται να προμηθευτεί ειδικές κάρτες στάθμευσης μισής, μίας και δύο ωρών αντίστοιχα, που θα τις διανέμει στα περίπτερα του κέντρου της πόλης.

«Κινήσεις του ποδαριού»

Με αυτόν τον χαρακτηρισμό ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Γ. Χαλλιορής, σχολίασε την εφαρμογή του μέτρου, τονίζοντας ότι η επιβολή της ελεγχόμενης στάθμευσης ακόμα και σε ένα συγκεκριμένο τμήμα της πόλης, χωρίς προηγούμενη μελέτη, θα δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα στο ήδη επιβαρυμένο κέντρο.

«Οι θέσεις στάθμευσης περιμετρικά του κήπου φθάνουν τις 140. Μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι στην περιοχή, στους οποίους θα διανεμηθούν ειδικές κάρτες, ανέρχονται στους 100. Εκτός από αυτούς υπάρχουν είναι οι επαγγελματίες της περιοχής, που από νωρίς το πρωί καταλαμβάνουν τις υπόλοιπες θέσεις. Αναρωτιέμαι αν αξίζει να εφαρμοσθεί το μέτρο, που στην ουσία θα αφορά μόνο 40 θέσεις στάθμευσης.

Άραγε που είναι τα μεγαλόπνοα σχέδια της δημοτικής αρχής για την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση του κέντρου;», σημείωσε ο κ. Χαλλιορής.

Μάλιστα ο ίδιος έθεσε και το πρόβλημα της επίβλεψης, εκτιμώντας ότι το μέτρο δεν θα αποδώσει, αφού η Δημοτική Αστυνομία είναι ήδη επιφορτισμένη με πλειάδα αρμοδιοτήτων, την ίδια ώρα που το προσωπικό δεν επαρκεί ούτε για την εκτέλεση των απαραίτητων καθηκόντων.

«Φορομπηχτικό μέτρο»

Για ένα ακόμη χαράτσι στην πλάτη των πολιτών της Χίου έκανε λόγο με τη σειρά του ο επικεφαλής της ΛΑ.Σ., Μ. Σκούφαλος, υπογραμμίζοντας ότι η λύση στο έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα δεν είναι η ελεγχόμενη στάθμευση, αλλά η σταδιακή αγορά οικοπέδων στο κέντρο και περιμετρικά της πόλης, που θα χρησιμοποιηθούν ως χώροι δωρεάν στάθμευσης.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ