7.1.2015 11:39

Εορταστικές οι αροκάριες Χωρέμη

Κάτι που θα ήταν άδικο να περάσει ασχολίαστο ενώ παράλληλα συνέτεινε στη διαμόρφωση της εορταστικής ατμόσφαιρας της πόλης μας, είναι οι δύο αιωνόβιες αροκάριες του κτήματος Χωρέμη, που φωταγωγημένες από την οικογένεια, κάθε βράδυ, μαζί με το βλέμμα κατεύθυναν και την ψυχή μας στον ουρανό.

Ανηφορίζοντας κανείς την οδό Κοραή και στη συνέχεια την Αργέντη, από τη Βιβλιοθήκη και τη Μητρόπολη προς την Απλωταριά, οι δύο φωτεινές «στήλες» σχίζουν το σκοτάδι, προσφέροντας στον περαστικό την ψευδαίσθηση της ώθησης προς τα άνω, ψευδαίσθηση ενός εορταστικού παραμυθιού, αφού αυτές τις άγιες μέρες όλοι αισθανόμαστε την ανάγκη μιας «φυγής στην  παιδικότητα».

Η φωταγώγηση των συγκεκριμένων δένδρων συντελείται κάθε χρόνο την περίοδο των Χριστουγέννων, όμως είναι δεδομένη στάση ζωής του Γιάννη και της Μαρίας Χωρέμη, η μη «επικοινώνηση» του γεγονότος, όπως και κάθε τι που σχετίζεται με την ιστορική οικογένεια.

Το κτήμα Χωρέμη αποτελεί σταθερά συνισταμένη στη δομή της πόλης της Χίου, ένα κτήμα που, παρά την αλλαγή των καιρών, διατηρεί τον αγροτικό του χαρακτήρα και την απαραίτητα ιδιωτικότητα για τους ιδιοκτήτες του, με τα νεώτερα μέλη της οικογένειας να επιλέγουν συνειδητά το ρόλο του νέου αγρότη.

Ευχή μας είναι και τις επόμενες χρονιές οι φωτισμένες αροκάριες του κτήματος Χωρέμη να προσφέρουν την περίοδο του Δωδεκάμερου, στον καθένα μας, την ανάταση και όποιο συναίσθημα συνειρμικά δημιουργείται. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ