23.3.2013 13:01

Ελληνοτουρκική συνάντηση στο Sakiz Adasi

Το «Sakiz Adasi» είναι ένα κατάστημα που λειτουργεί εδώ και λίγα χρόνια στην καρδιά της Σμύρνης και που αποτελεί το πόλο έλξης Τούρκων και Ελλήνων που είτε ζουν εκεί είτε βρίσκονται εκεί για διακοπές ή επαγγελματικές δραστηριότητες.

Αν κάνει κάποιος κλικ στην ιστοσελίδα που διατηρεί στο διαδίκτυο www.sakizadasi.com.tr/gr/ θα διαβάσει αρχικά τους λόγους της ύπαρξής του… Αναφέρει:

«Τα δύο παράλια του Αιγαίου ενώνονται και πάλι μέσω της Αιγαιακής κουζίνας.

Έχουμε την πίστη ότι ο Ελληνικός και ο Τουρκικός λαός, δύο κοινωνίες με κοινό πολιτισμό, θα ξαναζήσουν και πάλι με αδελφότητα, όπως συνέβη επί αιώνες, απομακρυνόμενοι από τα τεχνητά προβλήματα που δημιουργούν οι πολιτικοί.

Η αύξηση των πολιτιστικών ανταλλαγών και των εμπορικών συναλλαγών, θα φέρει πιο κοντά τους δυο λαούς και θα ενισχύσει τη φιλία μας.

Η εταιρία μας γεννήθηκε ως μία πρώτη κοινή επένδυση των Τούρκων και των Ελλήνων επιχειρηματιών στον τομέα των υπηρεσιών.

Ένα από τα πιο βασικά χαρακτηριστικά του Τουρκικού και του Ελληνικού πολιτισμού, του Αιγαιακού πολιτισμού εν συντομία, αποτελούν οι κουζίνες μας, οι οποίες αντικατοπτρίζουν τις κοινές μας γεύσεις.

Το Αιγαίο, θεμέλιο πολιτισμών σε κάθε περίοδο της ιστορίας χάρη στο ιδιότροπο κλίμα και την κουλτούρα του, αποτελεί πηγή νόστιμων φαγητών και γλυκών που δε θα μπορέσετε να βρείτε σε κανένα άλλο μέρος του κόσμου.»

Το Σαββάτο 23 Μαρτίου στις 21.30 οι ιδιοκτήτες του καταστήματος αποφάσισαν να διοργανώσουν μία πολύ ωραία εκδήλωση.

Εκεί όπου συναντιώνται οι κουλτούρες των Τούρκων των Ελλήνων ακόμα και των …Λεβαντίνων θα σμίξουν οι μουσικές τους παραδόσεις…

Συρτάκι, ζεϊμπέκικο, αμανέδες, τσιφτετέλια, ταγκό και ότι μπορεί να φανταστεί κανείς θα ενώσει τους λαούς των δύο γειτονικών χωρών σε απογοήτευση όλων όσων θέλουν να τους βλέπουν σαν εχθρούς.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ