14.4.2015 11:20

ΕΚΠΑ:15 συλλήψεις καταληψιών της πρυτανείας

Θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα - Οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται έξω από το υπό κατάληψη κτίριο, έχουν κάνει πιο αυστηρό τον έλεγχο, εμποδίζοντας την είσοδο νέων ατόμων στην πρυτανεία

Τις 21 έφτασαν οι προσαγωγές από τον χώρο της πρυτανείας του ΕΚΠΑ, ενώ από αυτές έχουν ήδη μετατραπεί σε συλλήψεις οι 15 και τα άτομα θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα. 

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, οι προσαγωγές εντάσσονται σε ένα σχέδιο εκτόνωσης της κατάστασης, χωρίς να υπάρξει δυναμική επέμβαση της Αστυνομίας, μέσα στον χώρο του Πανεπιστημίου, που πρωτίστως είναι αρμοδιότητα της ακαδημαϊκής κοινότητας. 

Στο πλαίσιο αυτό, οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται έξω από το υπό κατάληψη κτίριο, από χτες το βράδυ έχουν κάνει πιο αυστηρό τον έλεγχο, εμποδίζουν την είσοδο νέων ατόμων στην πρυτανεία, ενώ προχωρούν σε προσαγωγές όσων βγαίνουν από το κτίριο.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ