23.10.2012 11:45

Έκλεψαν την εκκλησία μέρα- μεσημέρι (ΗΧΟΣ)

«ΤΣΙΜΠΟΥΝ ΤΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΜΕ ΚΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑΚΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΓΚΑΡΙ», ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Ο ΙΕΡΕΑΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΝΙΚ. ΜΑΜΟΥΝΗΣ

Ολοένα και αυξάνονται τα περιστατικά διαρρήξεων στους Ιερούς Ναούς της πόλης και της υπαίθρου του νησιού. Τελευταίο συμβάν αυτό του Ιερού Ναού της Υπαπαντής στην Ατσικής, αφού άγνωστοι διέρρηξαν το κουτί με τα χρήματα που προορίζονταν για τους άπορους και πήραν το χρηματικό ποσό των 15 ευρώ.
 
Μάλιστα όπως εξομολογήθηκε μιλώντας στον «π» ο π. Νικ. Μαμουνής δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό υπογραμμίζοντας ότι τείνει να γίνει καθημερινό φαινόμενο.
«Τις προάλλες βρήκα μέσα στο κουτί καλαμάκια με κόλλα. Αυτοί επειδή δεν μπορούσαν να διαρρήξουν το κυβώτιο, έβαλαν πάνω στο καλαμάκι λίγη κόλλα, το περνούσαν μέσα από τη σχισμή και έπειτα τραβούσαν έξω τα χαρτονομίσματα. Μιλάμε για απαράδεκτες καταστάσεις.
Το ίδιο συνέβη και στον Ι.Ν. Αγίου Ιωάννη Προδρόμου που έσπασαν την πόρτα. Μου κόστισε συνολικά 300 ευρώ. Θα ήθελα να παρακαλέσω να μη σπάνε πόρτες, τζάμια και παγκάρια. Αν έχει κάποιος ανάγκη ας έρθει να μου το πει. Προς Θεού θα του δώσω τα χρήματα αν περνάει από το χέρι μου. Καταλαβαίνω ότι οι εποχές είναι δύσκολες, αλλά η ζημιά που προκαλείται είναι 100 φορές μεγαλύτερη από αυτά που παίρνουν κάθε φορά», είπε ο ίδιος.
 
Στην περίπτωση πάντως της Υπαπαντής ο δράστης συνελλήφθη την ίδια ημέρα και πρόκειται για έναν ανήλικο αθίγγανο ο οποίος κατά βούληση του ιερέα αφαίθηκε ελέυθερος. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ