23.4.2019 14:33

Εκ του ασφαλούς προεκλογική στήριξη του Δήμου στους Λαγκαδούσους

Πλήθος Λαγκαδούσων βρέθηκαν το μεσημέρι της Μ. Τρίτης στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στο Δημαρχείο, προκειμένου να ακούσουν την απόφαση που θα λάμβανε η Επιτροπή για το θέμα «Ανάληψη της δαπάνης για δικηγόρο σχετικά με την υπόθεση του Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας, στον Καρυδά».

Λόγω του μεγάλου αριθμού ατόμων που βρίσκονταν στην αίθουσα, τα μέλη της Επιτροπής αποφάσισαν ομόφωνα να το πρωτάξουν ως πρώτο στην ημερήσια διάταξη.

Το αποτέλεσμα της συζήτησης ήταν θετικό για τους Λαγκαδούσους, με τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής να ομονοούν στο αίτημα των κατοίκων. Ο πρόεδρος της Λαγκάδας ζήτησε από τον δήμαρχο να προστατεύσει τους συγχωριανούς του ο Δήμος σε περίπτωση άσκησης αγωγής από τον ενδιαφερόμενο επιχειρηματία αλλά και σε περίπτωση προσφυγής στο Σ.τ.Ε..

«Ζητάμε η Νομική Υπηρεσία του Δήμου να αναλάβει την κάλυψη εξόδων σε όποιες αγωγές γίνουν από την εταιρεία», ανέφερε ο Στ. Τσίγκος.

Επιπλέον αποφασίστηκε και η συνδρομή μηχανικού περιβάλλοντος ώστε να γνωμοδοτήσει επί της υπάρχουσας μελέτης, βάση της οποίας έχει δοθεί η άδεια στον επιχειρηματία.

 «Ψάξαμε πολύ και βρήκαμε μία από τη Λέσβο, η οποία δέχτηκε να μας αναλάβει», τόνισε ο Στ. Τσίγκος προσθέτοντας ότι κανένας μηχανικός περιβαλλοντολόγος της Χίου δεν δέχτηκε να αναλάβει.

Με δεδομένο πάντως ότι από τη Μ. Πέμπτη ξεκινά και επίσημα η προεκλογική περίοδος και άρα καμία απόφαση δεν θα μπορεί να ληφθεί, το θέμα παραπέμπεται για τις αρχές Ιουνίου.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ