22.2.2013 11:16

Εισιτήρια» για δωρεάν εξετάσεις σε 200.000 ανασφάλιστους Ελληνες θα διανεμηθούν από τον επόμενο μήνα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ

Το πρόγραμμα «εισιτήριο παροχής υπηρεσιών Υγείας» (health care voucher) είναι προϋπολογισμού 40 εκατομμυρίων ευρώ. Εχει διετή διάρκεια και αφορά υπηρεσίες εξωνοσοκομειακής (πρωτοβάθμιας) φροντίδας Υγείας.

Παρέχει δυνατότητα αρχικής εξέτασης από γιατρό και στη συνέχεια παραπομπής για εξετάσεις. Οι κάτοχοι των «εισιτηρίων» θα λαμβάνουν και πλήρες «πακέτο» προληπτικών εξετάσεων και ιατρική εκτίμηση. Δικαιούχοι είναι πολίτες οι οποίοι έχουν χάσει την ασφαλιστική τους ικανότητα, καθώς και μακροχρόνια άνεργοι.
Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο κατά τη διάρκεια σύσκεψης, η οποία πραγματοποιήθηκε προχθές το βράδυ στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Η υλοποίησή του θα πραγματοποιηθεί μέσω ειδικής διαδικτυακής εφαρμογής, η οποία έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2007-2013, με απόφαση του γενικού γραμματέα Υγείας Πελοπίδα Καλλίρη. Το πρόγραμμα θα λειτουργεί ως εξής:

Το πρόγραμμα «εισιτήριο παροχής υπηρεσιών Υγείας» που θα δώσει πολύτιμη βοήθεια σε ανασφάλιστους πολίτες παρουσίασε στον πρωθυπουργό ο υπουργός Υγείας Α. Λυκουρέντζος
Στην ειδική διαδικτυακή εφαρμογή, οι δικαιούχοι θα καταχωρίσουν τα στοιχεία τους, καθώς και τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ). Στην ίδια εφαρμογή θα καταχωριστούν, επίσης, οι πάροχοι των υπηρεσιών Υγείας (γιατροί, διαγνωστικά κέντρα, νοσοκομεία) που θα μετάσχουν στο πρόγραμμα. Οι πάροχοι θα αποκτήσουν κωδικούς διαπίστευσης για είσοδο στο σύστημα.

Ο ανασφάλιστος δικαιούχος θα εισάγει τα στοιχεία του στη σχετική φόρμα της διαδικτυακής εφαρμογής, είτε από το σπίτι του είτε από το ΚΕΠ. Το σύστημα θα ελέγχει τα στοιχεία και θα δημιουργεί κατάλληλα «εισιτήρια» (vouchers). Για κάθε εξέταση, θα υπάρχει και το αντίστοιχο εισιτήριο, το οποίο ο δικαιούχος θα μπορεί να εκτυπώνει.

ΠΗΓΗ: e-go

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ