2.5.2019 14:01

Η Χίος τίμησε τον Ευαγγελιστή Μάρκο

Με την προσήκουσα εκκλησιαστική τάξη και με λατρευτική κατάνυξη εορτάστηκε και φέτος η μνήμη του Αγίου Αποστόλου κι Ευαγγελιστή Μάρκου στον ομώνυμο Ιερό Ενοριακό Ναό του Βροντάδου.

Το απόγευμα της Τετάρτης τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός με τη συμμετοχή του συνόλου σχεδόν των Κληρικών της Ι.Μ. Χίου και πλήθους πιστών.

Κατά τον Εσπερινό τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Δ. Γεόμελος ο οποίος αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Ευαγγελιστή Μάρκου ενώ ο Μητροπολίτης Μάρκος τίμησε με το παράσημο του Αγίου Ισιδώρου τον Σύλλογο Ιεροψαλτών Χίου «Ρωμανός ο Μελωδός» για τα 40 έτη διακονίας του.

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Μάρκου ο Μητροπολίτης Χίου κήρυξε τον Θείο Λόγο επί της φράσης «Μάρκος ο υιός Μαρίας» που του έδωσε την ευκαιρία να αναφερθεί στον ιερό θεσμό της οικογένειας ως «κατ’ οίκον εκκλησίας» αλλά και του βασικού κυττάρου του Έθνους μας.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ