30.12.2020 19:28

Η εκπομπή της ΕΡΤ3 «Βότανα, καρποί της Γης» ταξίδεψε στη Χίο

Την Κυριακή 03 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 12:00, η Βάλια Βλάτσιου και η εκπομπή της ΕΡΤ3 «Βότανα, καρποί της Γης», μετά από πρόσκληση της Περιφερειακής Ενότητας Χίου μας ταξιδεύουν στη Χίο ξεδιπλώνοντας γνωστούς και άγνωστους θησαυρούς του νησιού. Το πρώτο μέρος της εκπομπής με τίτλο «Τα δάκρυα του Αγίου Ισιδώρου στη Χίο» παρουσιάζει τα Νοτιόχωρα όπου πρωταγωνιστής είναι η μοναδική μαστίχα, με τις θεραπευτικές της ιδιότητες που αποτελεί βασικό πυλώνα οικονομικής ανάπτυξης για το νησί της Χίου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Μπουγδάνος δήλωσε ότι «στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα και τη μαστίχα Χίου που καθιστά το νησί μας υπερήφανο παραγωγό αυτής της φυσικής ρητίνης σε παγκόσμια κλίμακα και δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη της μαστιχοκαλλιέργειας στο νησί μας.»

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ