19.4.2016 16:01

Δημιουργία ιστοχώρου για τους αγρότες του Βορείου Αιγαίου

Τον δικό τους ιστότοπο αποκτούν οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι και οι αλιείς του Βορείου Αιγαίου καθώς η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου  δημιούργησε μία σύγχρονη και ελκυστική ηλεκτρονική ενημέρωση στο διαδικτυακό της τόπο με θέματα της αγροτικής ανάπτυξης και οικονομίας.

Μέσω αυτής παρέχεται η δυνατότητα στους αγρότες να ενημερώνονται για τα νέα Ευρωπαϊκά και Εθνικά Προγράμματα, την πορεία των Επιδοτήσεων, θέματα Φυτοπροστασίας  και να μπορούν ανά πάσα στιγμή να επικοινωνούν με τους αρμόδιους υπαλλήλους για οποιοδήποτε πρόβλημα έχει προκύψει στις εκμεταλλεύσεις τους.

Ο ηλεκτρονικός οδηγός έχει δημιουργηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι φιλικός προς τον χρήστη, εύκολα προσβάσιμος από όλους (από τον αγρότη μέχρι τον μελετητή γεωπόνο) και περιλαμβάνει: α) το οργανόγραμμα της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας, με τα ονόματα, τηλέφωνα, e-mail, fax των υπαλλήλων, β) δελτία τύπου και ενημέρωσης για θέματα του Αγροτικού τομέα και γ) τις Δράσεις – Αντικείμενα των Υπηρεσιών.

Οι δράσεις αναφέρονται αρχικά επιγραμματικά και στη συνέχεια γίνεται μια σύντομη περιγραφή της κάθε μιας.  Δίνεται ακόμη η δυνατότητα πρόσβασης στο νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τις δράσεις, καθώς και ηλεκτρονικής συμπλήρωσης και εκτύπωσης της αντίστοιχης αίτησης. Επιπλέον, υπάρχουν πληροφορίες επικοινωνίας με τους αρμόδιους ανά δράση υπαλλήλους. 

O πολίτης πληκτρολογεί τη διεύθυνση του διαδικτυακού τόπου της Περιφέρειας www.pvaigaiou.gov.gr. Στην αρχική σελίδα, επιλέγει «Υπηρεσίες Περιφέρειας» που βρίσκεται στο αριστερό μενού, και στη συνέχεια «Γενικές Διευθύνσεις». Η σελίδα που εμφανίζεται περιέχει τις Γενικές Διευθύνσεις της Περιφέρειας. Από εκεί ο πολίτης επιλέγει «Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής», προκειμένου να εμφανιστούν όλες οι Διευθύνσεις της. Επιλέγοντας κάποια από αυτές τις Διευθύνσεις, εμφανίζονται το οργανόγραμμα, τα δελτία τύπου και οι δράσεις της.

Εναλλακτικά, από την αρχική σελίδα ο πολίτης επιλέγει «Αγροτικός Τομέας» στο κεντρικό μενού και στη συνέχεια «Γεωργία», «Αλιεία» ή «Κτηνοτροφία» που βρίσκονται στο αριστερό μενού. Από εκεί ο πολίτης έχει πρόσβαση στις Διευθύνσεις της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής και στις δράσεις τους.

Πρόκειται για ένα έργο που αναπτύχθηκε με ιδία μέσα καθώς είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας των υπηρεσιών της Περιφέρειας και συγκεκριμένα της Διεύθυνσης Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με τις Διευθύνσεις της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.

Η δημιουργία του ιστοχώρου ανοίγει ένα δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ πολίτη και υπηρεσιών. Ο πολίτης θα αποκτήσει άμεση πληροφόρηση πάνω στα θέματα αγροτικής οικονομίας, θα διευκολυνθεί το έργο των υπαλλήλων και οι εμπλεκόμενες Υπηρεσίες τόσο της ίδιας της Περιφέρειας όσο και των άλλων φορέων θα βελτιώσουν τη μεταξύ τους επικοινωνία. Επίσης, έχει δυναμικό χαρακτήρα, καθώς θα ενημερώνεται συνεχώς με τις νέες εξελίξεις και θα εμπλουτίζεται με πληροφορίες και δυνατότητες.

«Συνεχίζοντας την προσπάθειά μας για τη διευκόλυνση του αγροτικού κόσμου, ώστε να μειωθεί η ταλαιπωρία του από το πολυδαίδαλο των γραφειοκρατικών διαδικασιών, δημιουργήσαμε αυτή τη διαδικτυακή δυνατότητα για παροχή πληροφοριών. Ενισχύουμε έτσι τη διαφάνεια και εξοικονομούμε χρόνο και κόπο για τη μεγιστοποίηση της αποδοτικότητας», ανέφερε σε δηλώσεις της η Χρ. Καλογήρου. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ