8.2.2013 13:44

Διαφορά φιλοσοφίας

ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΠΛΟΙΑ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗ ΧΙΟ – ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ – ΣΥΝΤΑΣΣΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ

Εδώ είμαστε υπέρανω. Δεν μας κόφτει αν απ’ την τσέπη μας βγουν 400 ευρώ πήγαινε – έλα για ένα αναγκαίο ταξίδι – αστραπή στην πρωτεύουσα. Βάζουμε σε δεύτερη μοίρα το πρόβλημα που δημιουργείται απ’ την αδυναμία μεταφοράς πρώτων υλών για τη δουλειά μας.

Το Επιμελητήριο απλά απέφυγε να πατήσει τη μπανανόφλουδα. Την οποία με ευχαρίστηση υιοθέτησε η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Χίου.

Σε ψήφισμα της για την απεργιακή κινητοποίηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας επέλεξε από την προάσπιση των συμφερόντων των μελών της να το ρίξει στην αντιπολίτευση.

Ζήτησε από το Υπουργείο να αποσύρει το πολυνομοσχέδιο και από τα μέλη της «να αντιμετωπίσουν με κατανόηση τα όποια μικροπροβλήματα υπάρξουν στην επιχειρηματική τους δραστηριότητα», με το να σταθούν αλληλέγγυα στον αγώνα των ναυτικών. Κι αν αυτός δεν έληγε με την επιστράτευση; Η επιχειρηματική δραστηριότητα θα τροφοδοτούνταν από κατανόηση;

Ας δούμε πως δρουν αντίστοιχοι επαγγελματικοί φορείς άλλων νησιών. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, εκπροσωπώντας επίσης νησιά με έντονο το ναυτικό στίγμα, με επιστολή του στον υπουργό Ναυτιλίας εξέφρασε την ικανοποίηση του για την αποκατάσταση της επικοινωνίας, έστω κι αν αυτό έγινε με καθυστέρηση.

 

Το πήγε κι ένα βήμα παρακάτω:

«Προερχόμενοι από μια νησιωτική περιοχή με μεγάλη εμπειρία στη ναυτιλία, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τα προβλήματα και τα θέματα που απασχολούν τη ναυτική οικογένεια.

Παράλληλα, ως εκπρόσωποι των επιχειρήσεων αυτής της περιοχής, που αντιμετωπίζουμε μαζί με τους εργαζόμενους μας τα ίδια θέματα επιβίωσης, τονίζουμε ότι τα προβλήματα της κοινωνίας είναι πλέον κοινά, και δεν ωφελεί κανέναν να διαφοροποιείται και να τίθεται αντιμέτωπος με άλλες κοινωνικές ομάδες.

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ενημερωθήκαμε για τις δηλώσεις σας περί συνέχισης του διαλόγου με την ΠΝΟ, ελπίζοντας στην επίτευξη οριστικής συμφωνίας.

Σας καλούμε να υλοποιήσετε άμεσα το πάγιο αίτημά μας για πρόβλεψη τήρησης βασικών κανόνων ασφαλείας. Αυτό άλλωστε προβλέπεται σε κάθε άλλη περίπτωση κινητοποιήσεων που εγείρουν θέματα εθνικής σημασίας, γιατί περί αυτού πρόκειται όταν αποκλείεται ολόκληρη η νησιωτική επικράτεια της χώρας.

Η διασφάλιση της διάθεσης και δρομολόγησης πλοίων με προσωπικό ασφαλείας προκειμένου να καλύπτονται βασικές ανάγκες των νησιών, αφενός δε θίγει το δικαίωμα των εργαζόμενων να απεργούν, αφετέρου θα αποτελέσει ασπίδα προστασίας των νησιωτικών περιοχών, από τα ακραία φαινόμενα που έχει επανειλημμένα προκαλέσει ο αποκλεισμός τους», αναφέρει. Δυο κόσμοι με τόση διαφορά φιλοσοφίας! Ας αναλογιστούμε αν μας αξίζει αυτή που διαθέτουμε.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ