8.2.2013 13:51

Δεν φέυγουν οι θηροφύλακες

- ΕΚΡΥΘΜΗ Η ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Με 25 ψήφους υπέρ και 19 κατά οι κυνηγοί που πήραν μέρος στην Γενική Συνέλευση της Κυριακής απέτρεψαν την απόλυση των δύο Θηροφυλάκων του Συλλόγου Στράτου Κεσόγλου και Ζαννή Κίτρινου και έδωσαν εντολή στη διοίκηση να πληρώνει τους υπόλοιπους μισθούς τους από την πίστωση των 27.000 ευρώ που υπάρχει στο ταμείο, από ανεκτέλεστο έργο για το οποίο είχαν διατεθεί.

Από πιστώσεις του ταμείου θα πληρώνονται και πάλι όταν θα αρχίσουν να εισρέουν χρήματα από τις εκδόσεις των νέων αδειών τον ερχόμενο Αύγουστο.

Τα θέματα

Εκρηκτική ήταν η ατμόσφαιρα στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, με θέματα συζήτησης στην  ημερήσια διάταξη

α) οικονομικά προβλήματα και β) λειτουργία Θηροφυλακής.

Τελικά, όπως αποδείχθηκε τα δύο θέματα ήταν ένα, αφού το οικονομικό είχε άμεση σχέση με τη λειτουργία της Θηροφυλακής, αντικείμενο που επέφερε και τις εκρήξεις του ακροατηρίου.

Οι προτάσεις

Στην τοποθέτηση του ο πρόεδρος Νίκος Μπουμπάρης τόνισε  ότι το ταμείο είναι ελλειμματικό λόγω της φετινής μειωμένης έκδοσης αδειών κυνηγιού, επισήμανε την προβληματική λειτουργία των Θηροφυλάκων του Συλλόγου και ζήτησε από το σώμα να υποβάλλει προτάσεις για την επίλυση του θέματος της αποδοτικότητας και του εργασιακού μέλλοντος των υπαλλήλων του, χωρίς να δημοσιοποιήσει αρχικά τις προτάσεις της διοίκησης, που όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια ήταν έτοιμες και καταγραμμένες για την ψηφοφορία που θα ακολουθούσε.

Σε όσους τον κατηγόρησαν ότι με την ενέργεια του αυτή θέλησε να οδηγήσει στην έξοδο τους θηροφύλακες Στράτο Κεσόγλου και Ζαννή Κίτρινο με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, για να μην χρεωθεί την ενέργεια η διοίκηση που έχει αυτή τη δυνατότητα σύμφωνα με το καταστατικό, απάντησε λέγοντας ότι οι κρίσιμες αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται με επιλογή και εντολή της πλειοψηφίας των μελών.

Αρκετοί κυνηγοί κάλεσαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου να απαντήσουν στα δημοσιεύματα του «π», στα οποία σύμφωνα με δηλώσεις του πρόεδρου οι θηροφύλακες δεν αποδίδουν και ζήτησαν να ενημερωθούν για τις ενέργειες που κάνει η διοίκηση για την επίλυση του θέματος, χωρίς να πάρουν απάντηση.

Οι αντεγκλήσεις

Μιλώντας ο θηροφύλακας Στράτος Κεσόγλου επισήμανε ότι τα κύρια αίτια που τους εμποδίζουν να αποδόσουν όπως παλιότερα είναι το κακό εργασιακό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί μετά από τις δραστικές οικονομικές περικοπές που έχουν υποστεί, και άλλες - οργανικές κυρίως - ελλείψεις που δεν τους επιτρέπουν να ασκήσουν σωστά  τα καθήκοντα τους.

Στο σημείο αυτό οι δύο θηροφύλακες δέχθηκαν σφοδρή φραστική επίθεση από κυνηγούς που φάνηκε ότι στήριζαν τις θέσεις της διοίκησης , οι τόνοι ανέβηκαν επικίνδυνα, οι αντεγκλήσεις με τους  Σ.Κ και Γ.Π. έφτασαν σε απαράδεκτο επίπεδο όξυνσης και τα χειρότερα αποφεύχθηκαν με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων.

Τα στοιχεία

Στην τοποθέτηση του το πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου Μάρκος Ρες παρουσίασε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία στην περίοδο της εξαετούς θητείας του, όπου είχε την ευθύνη λειτουργίας τη θηροφυλακής, τα όργανα έκαναν 2.350 ελέγχους και υπέβαλλαν 242 μηνήσεις σε παραβάτες κυνηγούς.

Απόφυγε να καταλογίσει ευθύνες για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, αλλά πρότεινε οι προσλήψεις να γίνονται με δωδεκάμηνες συμβάσεις και να ακολουθεί αξιολόγηση της απόδοσης τους, τα αποτελέσματα της οποίας θα αποτελούν το βασικό κριτήριο για την επαναπρόσληψη τους.

Η ψηφοφορία

Μετά από όλα αυτά,  η διοίκηση κατάθεσε τρείς προτάσεις τις οποίες κλήθηκε να εγκρίνει ή να απορρίψει το σώμα. Η πρώτη προέβλεπε την απόλυση των δύο οργάνων, η δεύτερη τη μείωση του αριθμού τους και η τρίτη την παραμονή και πληρωμή τους από την πίστωση των 27.000 ευρώ.

Το σώμα, με μόνο έξι ψήφους διαφορά, αφού  25  ψήφισαν την παραμονή και 19 την απόλυση τους,  αποφάσισε  να παραμείνουν και οι δύο στις θέσεις τους και εξουσιοδότησε τη διοίκηση για τον τρόπο και το χρόνο της πληρωμής τους από την υπάρχουσα πίστωση.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ