19.4.2016 15:07

Δείγμα γραφής της πολιτικής της κυβέρνησης οι συμβάσεις Καμμένου

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΝΟΔΕ ΧΙΟΥ ΚΑΙ ΛΕΣΒΟΥ

Δριμύ κατηγορώ στην επιλογή της κυβέρνησης να αποκλείσει τους ντόπιους επαγγελματίες από συμβάσεις που αφορούν στην εκτέλεση έργων, παροχή υπηρεσιών, προμήθεια αγαθών (στέγαση, σίτιση, υγειονομική περίθαλψη, μεταφορά μεταναστών και προσφύγων κλπ.), εξαπέλυσαν με κοινή ανακοίνωση τους οι πρόεδροι των ΝΟΔΕ Χίου και Λέσβου.

Χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση αναφέρουν: "Ας υποθέσουμε ότι είμαστε υποχρεωμένοι είτε  ως κράτος είτε  λόγω των συμφωνιών που υπέγραψε ο κύριος Τσίπρας  να ξοδέψουμε  χρήματα του κρατικού προϋπολογισμού  για να  καλύψουμε, έστω και από το υστέρημά του κράτους ,  τις παραπάνω «κατεπείγουσες ανάγκες»  των μεταναστών και των προσφύγων.

  • Λογικό δεν είναι τα χρήματα αυτά να ενισχύσουν τις οικονομίες  των τοπικών κοινωνιών που σήκωσαν και σηκώνουν το βάρος των μεταναστευτικών και προσφυγικών  ροών; Να πέσουν με απλά λόγια μέσα στην αγορά της Λέσβου , της Χίου , της Σάμου,  της Ικαρίας  και των λοιπών νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου που βλέπουν τον τουρισμό για φέτος  να εξαφανίζεται ως παράπλευρη απώλεια της πολιτικής  των «ανοικτών συνόρων»;
  • Λογικό δεν είναι η τροπολογία που ψηφίστηκε από τους βουλευτές της συγκυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ να αναγράφει ρητά ότι τα  χρήματα που θα  ξοδευτούν  για τις ανάγκες των προσφύγων και μεταναστών πρέπει να πέσουν κατά προτεραιότητα  στις  τοπικές κοινωνίες των παραπάνω νησιών  ώστε να περιοριστούν οι αυθαιρεσίες του Κυρίου Καμμένου ο οποίος ανέθεσε την σίτιση των μεταναστών και των προσφύγων σε  εταιρεία των Αθηνών (άραγε με ποια κριτήρια και με ποιους όρους;)
  • Λογικό δεν είναι οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάλλης (Ν. Λέσβου), Ανδρέας Μιχαηλίδης (Ν. Χίου ) και Δημήτρης Σεβαστάκης  (Ν. Σάμου), αντί να υποβάλουν όψιμα ερωτήσεις στον κύριο Καμμένο,   αντιπολιτευόμενοι τον εαυτό τους, να είχαν μπλοκάρει ή τροποποιήσει κατάλληλα την παραπάνω τροπολογία προς όφελος των τοπικών κοινωνιών;

 

Πού πήγαν οι κορώνες του πάλαι ποτέ ΣΥΡΙΖΑ: του οποίου το σχέδιο «θα εκφράζεται και θα στηρίζεται στη συμμαχία της εργατικής τάξης και των λαϊκών τάξεων με τα μεσαία στρώματα της πόλης και της υπαίθρου, θα διατυπώνεται σύμφωνα με τις ανάγκες και θα δίνει φωνή στα ευρύτατα στρώματα των κοινωνικά, οικονομικά, μορφωτικά αποκλεισμένων, θα οδηγήσει στην Κυβέρνηση της  Αριστεράς και θα τη στηρίξει στην εξουσία. ;( πολιτική απόφαση ιδρυτικού συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ)

Καμιά μέριμνα πλέον ούτε για τα λαϊκά ούτε για τα μεσαία στρώματα της Ελληνικής κοινωνίας. Μόνο φόροι φόροι φόροι... για να ξοδεύουν οι συγκυβερνώντες   ανεξέλεγκτα.

Οι άνθρωποι που μας κυβερνούν απεδείχθη πλέον περίτρανα ότι είναι όχι μόνο  ανίκανοι αλλά και επικίνδυνοι τόσο κοινωνικά όσο και εθνικά. Γι΄αυτό και πρέπει να φύγουν άμεσα".

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ