14.2.2013 11:51

Βοήθεια… στα «Βοήθεια στο Σπίτι» - ΒΙΝΤΕΟ

ΖΗΤΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΠΟΥ ΛΗΓΕΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ

Συνθήματα υπέρ της αναγκαιότητας συνέχισης του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», φώναξαν χθες οι εργαζόμενοι στη συγκεκριμένη κοινωνική δομή της ΔΗΚΕΧ που πλέον βρίσκονται αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο απόλυσης, με δεδομένη τη βούληση της κυβέρνησης να καταργήσει το πρόγραμμα και να δημιουργήσει το «κατ’ οίκον φροντίδα συνταξιούχων» με πολύ πιο αυστηρά κριτήρια ένταξης από αυτά που ισχύουν σήμερα.
Οι εργαζόμενοι της Χίου πραγματοποιώντας μηχανοκίνητη πορείπεριμετρικά του κήπου, στα πλαίσια 48ωρης απεργίας που κηρύχθηκε πανελλαδικά χθες και σήμερα,   επισκέφθηκαν τα γραφεία των Κ. Μουσουρούλη και Κ. Τριαντάφυλλου όπου απέδωσαν υπομνήματα ενώ στη συνέχεια κατέληξαν στο γραφείο του Π. Λαμπρινούδη από τον οποίο ζήτησαν στήριξη στον αγώνα τους.

Εργαζόμενοι ΔΗΚΕΧ
«Είμαστε ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της τελευταίας δωρεάν κοινωνικής δομής. Έχουμε φθάσει σε οριακό σημείο και το κράτος θα πρέπει άμεσα να αποφασίσει αν μετά το Μάρτιο θα συνεχιστεί το πρόγραμμα, συνυπολιγίζοντας ότι σε περίπτωση που διακοπεί 3.500 άτομα θα βρεθούν στο δρόμο. Η παροχή κοινωνικών υπηρεσιών αποτελεί υποχρέωση του κράτους και δίνεται σε όποιον πραγματικά την έχει ανάγκη».

Μ. Κοντούδης: «Ακατανόητοι οι χειρισμοί της κυβέρνησης»
«Το «βοήθεια στο σπίτι» έχει αποδείξει ότι είναι ένα βιώσιμο πρόγραμμα που στήθηκε και λειτουργεί σωστά. Εκτός αυτού στη Χίο μπορούμε να υπερηφανευόμαστε ότι ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα οι εργαζόμενοι και οι προμηθευτές που έχουν σχέση με το πρόγραμμα παραμένουν απλήρωτοι, εμείς μόλις χθες εξοφλήσαμε και τα δεδουλευμένα του Ιανουαρίου από τα έσοδα του Δήμου.
Εμείς με δεδομένη την απήχηση του προγράμματος ζητάμε από το κράτος να ανοίξει το πρόγραμμα ώστε μέσα σε αυτό να ενταχθούν και άλλες ευπαθείς ομάδες όπως τα ΑΜΕΑ και οι καρκινοπαθείς. Το κράτος αντί να καταργεί μία από τις πιο σοβαρές κοινωνικές δομές ας καταβάλει του 9 μήνες της μισθοδοσίας και ας δώσει ώθηση στο πρόγραμμα. Διαφορετικά οι επιπτώσεις κυρίως κοινωνικές, από την κατάργησή του θα είναι πολύ μεγάλες».

Π. Λαμπρινούδης: «Αναζητούμε λύσεις»
«Θεωρώ ότι τα αιτήματα των εργαζομένων είναί κάτι παραπάνω από δίκαια. Το «βοήθεια στο σπίτι» αποτελεί μία σημαντική δομή για την κοινωνία σε καιρούς οικονομικής κρίσης. Είμαι βέβαιος ότι το κράτος θα δώσει παράταση στο πρόγραμμα όμως αυτή είναι μία λύση προσωρινή. Εδώ απαιτείται μία ξεκάθαρη πολιτική απόφαση. Εμείς σαν Δήμος σε περίπτωση που το κράτος θελήσει να σταματήσει το πρόγραμμα τότε θα αναζητήσουμε τρόπους να συνεχίσουμε την παροχή υπηρεσιών από ίδια κονδύλια του Δήμου».
 
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ