25.5.2020 13:41

ΒΙΝΤΕΟ – 14 απολύσεις και 173 οικειοθελείς αποχωρήσεις στη Χίο

Ανησυχητικά στοιχεία από τις επιχειρήσεις του νησιού έδωσε στη δημοσιότητα το Εργατικό Κέντρο Χίου

Μία άλλη αθέατη μέχρι σήμερα πλευρά των επιπτώσεων του κορωνοϊού στην τοπική οικονομία έδωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χίου Κώστας Λίνας, με αφορμή την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων εστίασης.

Σε δηλώσεις του στα τοπικά Μ.Μ.Ε. ο κ. Λίνας αποκάλυψε ότι από την 1η Απριλίου μέχρι και σήμερα, στο σύστημα «Εργάνη» έχουν δηλωθεί 14 απολύσεις και 173 οικειοθελείς αποχωρήσεις από επιχειρήσεις του νησιού, αριθμός ανησυχητικός όπως είπε, για τα τοπικά δεδομένα.

«Η κυβέρνηση διαβεβαίωνε ότι ο εργαζόμενος είναι καλυμμένος σε ότι αφορά στις απολύσεις. Στην πράξη όμως ισχύει το εντελώς αντίθετο», ανέφερε και συνέχισε:

«Από την Παρασκευή το μεσημέρι, ισχύει ο νόμος που λέει στις επιχειρήσεις που δεν έκαναν χρήση της αναστολής, ότι μπορούν να απολύσουν ανά πάσα ώρα και στιγμή υπάλληλο».

Ο ίδιος μάλιστα καταφέρθηκε κατά της Ε.Μ.Χ., ως χαρακτηριστικό παράδειγμα των όσων ανέφερε, λέγοντας ότι, τη στιγμή που Ένωση πανηγύριζε για το ρεκόρ παραγωγής, σημειώνονταν οι περισσότερες οικειοθελείς αποχωρήσεις.

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ