22.3.2013 13:03

Βγαίνουν μαχαίρια στη Φαρμακαποθήκη Χίου

ΕΚΡΥΘΜΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

Καταστάσεις για... ψυχοφάρμακα είναι αυτές των τελευταίων ημερών που εξελίσσονται στη Φαρμακαποθήκη.

Η οικονομική καταστροφή που οδήγησε στην παύση της λειτουργίας της, ο έλεγχος από τους ορκωτούς λογιστές που αντί να διαλευκάνει την υπόθεση έχει δημιουργήσει περισσότερα ερωτηματικά, τα σενάρια περί αγοράς της από τον ιδιοκτήτη φαρμακαποθήκης στον Πειραιά και τα στόματα πλέον που δεν μένουν κλειστά, αλλά ανοίγουν, εκτοξεύοντας κατηγορίες για κακοδιαχείριση, έχουν δυναμιτίσει την ατμόσφαιρα κι είναι ορατό πλέον το ενδεχόμενο η υπόθεση να απασχολήσει και τις αίθουσες των δικαστηρίων.

Νέα Γενική Συνέλευση

Η φαρμακαποθήκη μπορεί να είναι κλειστή, αλλά ο Φαρμακευτικός Σύλλογος κάλεσε τα μέλη του σε Γενική Συνέλευση χθες το βράδυ. Μάλιστα κάποιοι υποστήριζαν πως αν δεν ανοίξει η Φαρμακαποθήκη για τη Γενική Συνέλευση θα κληθεί η Αστυνομία να καταγράψει το περιστατικό, χωρίς να αποκλείεται η δημιουργία έκρυθμων καταστάσεων.

Οι φήμες

Όλο αυτό το διάστημα είναι έχουν ακουστεί πολλά σχετικά με τις οφειλές και τα ελλείμματα. Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για άνοιγμα 2εκ. ευρώ. Από αυτά η Φαρμακαποθήκη χρωστά 450.000 ευρώ στους Χιώτες φαρμακοποιούς, 700.000 ευρώ στην τράπεζα για το κτίριο κι άλλες 400.000 ευρώ σε φαρμακευτικές εταιρείες.

«Για ποια αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου μιλάμε. Εδώ εκτός από το αρχικό κεφάλαιο χρωστούν μέχρι και 30.000 ευρώ σε κάποια φαρμακεία για φάρμακα που προπληρώσαμε και δεν πήραμε. Τώρα έκλεισαν, άλλαξαν τις κλειδαριές δεν υφίσταται πλέον Φαρμακαποθήκη κι υπεύθυνοι είναι συγκεκριμένοι για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί», αναφέρουν κύκλοι από τους φαρμακοποιούς.

Δυο κατηγορίες

Οι ίδιοι κύκλοι εμφανίζουν τους φαρμακοποιούς χωρισμένους σε δυο μέτωπα. Σε εκείνους που επωφελήθηκαν της κατάστασης και έχουν αγοράσει φάρμακα από τη Φαρμακαποθήκη με επιταγές, ενώ είχαν μετρητά και κάποιους που ενώ προπλήρωσαν τα φάρμακα τους δεν τα έχουν παραλάβει και βρίσκονται σήμερα διπλά χαμένοι.

Τα κατασταλτικά φάρμακα πάντως απ’ ότι φαίνεται έχουν τελειώσει, η ένταση είναι στο απόγειο και το χαλάκι της εισόδου της Φαρμακαποθήκης δεν αρκεί για να κρύψει από κάτω του τα πολλά πλέον προβλήματα.

Το επόμενο διάστημα αναμένονται οι αποκαλύψεις.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ