27.3.2013 15:50

Βάζουμε τα χέρια μας και βγάζουμε τα μάτια μας

ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΖΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Εύκολα κατηγορούμε αυτό είναι αλήθεια. Με την πρώτη ευκαιρία οι περισσότεροι περιμένουμε στη γωνία για να αποποιηθούμε των όποιων ευθυνών μας βαραίνουν και να τις μεταβιβάσουμε στις υπηρεσίες του Δήμου. Αυτό ακριβώς συμβαίνει και με τις παρατηρήσεις που φθάνουν στον “π” για τους ανοικτούς κάδους που αφήνουν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, μόλις τους αδειάσουν στα απορριμματοφόρα στις γειτονιές.
“Το γνωρίζουμε και εμείς ότι οι κάδοι αφήνονται ανοικτοί. Μας το έχουν επισημάνει πολίτες τηλεφωνώντας στην υπηρεσία. Ωστόσο η αλήθεια δεν έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι… βαριούνται να τους κλείσουν. Το θέμα είναι ότι οι δημότες δεν τους ανοίγουν για να πετάξουν μέσα τα σκουπίδια τους και τα αφήνουν έξω. Αυτό έχει συμβεί σε δεκάδες περιπτώσεις”, επισημαίνει στον “π” ο αντιδήμαρχος Ν. Μαρτάκης.
Σε αρκετές περιπττωσεις οι πολίτες δεν ανοίγουν τους κάδους είτε επειδή σιχαίνονται, είτε επειδή θεωρούν ότι αυτή την υποχρέωση… την έχουν άλλοι. Το χειρότερο από όλα είναι ότι αγνοούν ή και βιαριούνται να πατήσουν το πατάκι του κάδου για να ανοίξει ο κάδος αυτόματα!
Η συγκεκριμένη νοοντροπία ωστόσο έχει προκαλέσει μια απίστευτη εικόνα στην πόλη, με όλους τους κάδους να μην είναι κλειστοί, οι οσμές να βρίσκονται στον αέρα και το θέαμα να είναι  ότι ακριβώς χρειάζεται η πόλη, λίγο πριν μπει σε άλλη μια τουριστική σεζόν.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ