22.2.2013 13:48

Βάζει χέρι… σε πεζόδρομους και πεζοδρόμια

ΝΕΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΕΝΙΑΙΑ ΜΟΡΦΗ ΣΤΙΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

Στα σκαριά βρίσκεται ο νέος κανονισμός για την παραχώρηση κοινοχρήστων χώρων από τη Δημοτική Αρχή με την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής στη χθεσινή της συνεδρίαση να δίνει τις κατευθυντήριες γραμμές στους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Όπως δήλωσε ο Π. Στεφάνου στον «π», στόχος είναι να εξαλειφθούν τα προβλήματα που δημιουργούν σε πεζοδρόμια και πεζοδρόμους η αναρχία που επικρατεί αυτή τη στιγμή και την εκμεταλλεύονται οι επαγγελματίες προχωρώντας κατά το δοκούν σε διάφορες παρεμβάσεις (τοποθέτηση εμπορευμάτων, τραπεζοκαθισμάτων, σκιάστρων κ.λπ.).

Σε θεωρητικό επίπεδο και σύμφωνα με τους στόχους της Επιτροπής, είναι να υπάρξει μια ενιαία βάση κι ένας σχεδιασμός που θα εφαρμοστεί σε όλη τη Χίο, που δεν θα μπορεί να ανατραπεί από τους επαγγελματίες.

Παράλληλα ο Δήμος θα προχωρήσει και στο ξήλωμα των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων, μετά την πρόχειρη καταγραφή που έχει κάνει, με την αρχή να γίνεται από την πινακίδα που βρίσκεται στη νησίδα απέναντι από την Εθνική Τράπεζα.

Η δυσκολία του εγχειρήματος έγκειται στη συνεννόηση και στην κοινή ρότα που πρέπει να χαράξουν από κοινού, επιτροπή και επαγγελματίες, έτσι ώστε να αποφεύγονται οι παρανομίες εν τη γεννέση τους.

Κυρίως όμως θα πρέπει ο νέος κανονισμός να μη μείνει και αυτός στα χαρτιά, να διαφυλαχθεί η εφαρμογή του με την τιμωρία των παραβατών και συνεχείς ελέγχους. Η ανοχή της Δημοτικής Αρχής απέναντι στους παραβάτες θα επιφέρει για ακόμη μια φορά κατάργηση του κανονισμού στην πράξη.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ