1.6.2018 9:07

Βάρβαρο εγερτήριο στους καθηγητές αναστατώνει το 2ο Λύκειο

Η παρουσία της προϊσταμένης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κρίθηκε επιβεβλημένη τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα για να καμφθούν οι αντιδράσεις εκπαιδευτικών στο 2ο Γενικό Λύκειο στην αξίωση του διευθυντή οι καθηγητές – εισηγητές των θεμάτων της πρώτης σειράς των ενδοσχολικών εξετάσεων να βρίσκονται στο σχολείο για να παραδώσουν τα θέματα τους δυο ώρες πριν την εκκίνηση των εξετάσεων.

Η απαίτηση του διευθυντή του σχολείου, Δημ. Λευκαδίτη, ξεσηκώνει αντιδράσεις από εκπαιδευτικούς, όταν διαπίστωσαν ότι το πρώτο μάθημα των εξετάσεων ορίστηκε στις 08.00, οπότε οι ίδιοι πρέπει να βρίσκονται στο σχολείο τους από τις 06.00!

«Για να είμαστε από τις 06.00 στο Λύκειο, πρέπει να ξυπνάμε από τις 05.00», διαμαρτύρεται ο μαθηματικός. Στ. Σπυράκης, ο οποίος θυμίζει ότι το εκπαιδευτικό ωράριο που προβλέπει την παρουσία των καθηγητών στο σχολείο είναι από τις 07.30 – 14.30.

«Δεν διαφωνούμε για την έγκαιρη προσέλευση. Δεν καταλαβαίνουμε όμως γιατί η πρώτη σειρά εξετάσεων πρέπει να ξεκινά στις 08.00. Ποιον εξυπηρετείται να κλείνει τόσο νωρίς το σχολείο;», αναρωτιέται ο κ. Σπυράκης, ο οποίος ήδη ενημέρωσε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.

Τι λέει η ΕΛΜΕ;

Να σημειωθεί ότι εκπαιδευτικός στο 2ο Γενικό Λύκειο Χίου – και μάλιστα σε θέση υποδιευθυντή – είναι ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χίου, Στ. Σταυρινούδης, ο οποίος αδιαμαρτύρητα δέχθηκε την απαίτηση.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ