16.4.2015 11:02

Βάλε – βγάλε τα κολονάκια για τους Τούρκους στον Ταξιάρχη Μεστών

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Ένα ακόμη «σήριαλ» με επίκεντρο τον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών και την είσοδο των Τούρκων τουριστών σε αυτόν εκτυλίχτηκε την Κυριακή του Πάσχα αποτελώντας την αφορμή να επανεμφανιστούν τα γνωστά κολονάκια που περιορίζουν τους Τούρκους στον μισό ναό.

Ο μεγαλοπρεπής ναός πολλά χρόνια τώρα υποδέχεται τους επισκέπτες απ΄ όλη τη Χίο, απ΄ όλη την Ελλάδα αλλά και από χώρες του εξωτερικού που πηγαίνουν για να προσευχηθούν αλλά και να θαυμάσουν την αρχιτεκτονική, το μέγεθος και της μεγάλης αρχαιολογικής αξίας εικόνες του.

Τα τελευταία χρόνια το μεγαλύτερο ίσως ποσοστό των ξένων επισκεπτών του ναού είναι πολίτες της Τουρκίας. Το θρήσκευμα τους (μουσουλμάνοι) δεν τους εμποδίζει κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τους στο χωριό να θέλουν να επισκεφτούν το ναό.

«Άστοχη ενέργεια»

Με επιστολή της στον «π» συμπολίτισσά μας αναφερόμενη στο γεγονός σημειώνει τα εξής: «Τις τελευταίες ημέρες τοποθετήθηκαν κολωνάκια με κορδόνι για να διαχωριστεί ο ναός και να εμποδίσει την πρόσβαση των Τούρκων επισκεπτών μόνο προς το εσωτερικό του ναού.

Ο περιορισμός του χώρου που επισκέπτονται οι Τούρκοι τουρίστες  αποτελεί άστοχη και αρνητική ενέργεια για το τουρισμό μας αλλά και για τους ίδιους τους κατοίκους που παρατηρούν αμήχανα ενέργειες αντίθετες στο χριστιανικό πνεύμα.

Αυτοί οι επισκέπτες δε γνωρίζουν τα θρησκευτικά μας σύμβολα και πιθανά κάποιες φορές δεν επιδεικνύουν το σεβασμό που περιμένουμε. Αυτό όμως αποτελεί θέμα οργάνωσης που θα πρέπει να αντιμετωπίσει η εκκλησιαστική επιτροπή. 

Όπως είχε πει και ο Σεβασμιότατος σε μια επίσκεψη στο ναό μας μπορούμε να αρνηθούμε είσοδο στο ναό μόνο σε κάποιον αφορισμένοι. Όλοι οι άλλοι είναι  ευπρόσδεκτοι.

Ο Σεβασμιότατος σαν θρησκευτικός ηγέτης θα έπρεπε να έχει δώσει λύσεις  και να σταματήσει απολυταρχικές κινήσεις που διώχνουν όχι μόνο τους τουρίστες αλλά και τους πιστούς από την εκκλησία».

«Τοποθετήθηκαν μόνο για συγκεκριμένο σκοπό»

Τη δική του εκδοχή για την τοποθέτηση των διαχωριστικών έδωσε μέσω του «π» ο νέος ιερέας του χωριού π. Στ. Λαμπρινούκας σημειώνοντας ότι αυτά τοποθετήθηκαν για συγκεκριμένο σκοπό.

«Τη δεύτερη Ανάσταση υπήρχε έξω από το ναό πολύς κόσμος που περίμενες να επισκεφθεί τον ναό. Εγώ αυτό που είπα είναι να περιμένουν να τελειώσει το μυστήριο κι έπειτα να μπουν μέσα. Η εκκλησία είναι ανοιχτή σε όλους, Χριστιανούς και μη. Δεν υπάρχει κανείς που μπορεί να τους εμποδίσει. Μπορούν να επισκεφθούν όλο το ναό εκτός βέβαια από το ιερό», ανέφερε ο π. Στυλιανός τονίζοντας παράλληλα ότι για όποιες ενέργειες έχει λάβει το «καλώς έχειν» της Μητρόπολης Χίου. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ