12.2.2013 15:30

Αυτοψία στα Αγιάσματα

Στο μικροσκόπιο της ΔΕΥΑΧ μπαίνει η θερμαλιστική πηγή των Αγιασμάτων, με αποτυπωμένο και επίσημα το ενδιαφέρον της να ασχοληθεί με την περιοχή.

 Την Κυριακή ο πρόεδρος της, Μιχ. Φυτούσης, και τεχνικό κλιμάκιο της εταιρίας επισκέφτηκαν τα Αγιάσματα, είδαν από κοντά το υδροθεραπευτήριο και την ιαματική πηγή, παρέλαβαν μελετητικό υλικό που υπήρχε και ήδη καταστρώνουν το σχεδιασμό τους για να επισπευσθούν οι διαδικασίες αναγνώρισης της πηγής, με ταυτόχρονο μέλημα τη δυνατότητα παροχής ιαματικού νερού από τη ΔΕΥΑΧ απευθείας στα υπάρχοντα καταλύματα της περιοχής.

Απαραίτητη προϋπόθεση να μεταβιβάζει ο Δήμος Χίου την ευθύνη διαχείρισης των ιαματικών νερών από την «Προμηθευτική», στην οποία ανήκουν σήμερα, στη ΔΕΥΑΧ, κάτι για το οποίο ο κ. Λαμπρινούδης φαίνεται να έχει ανάψει ήδη το «πράσινο φως» κι αναμένεται να επισημοποιηθεί σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ