16.2.2016 20:45

«Αξιοπρεπής διαμονή για 24 ώρες» [BINTEO- ΦΩΤΟ]

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝ. ΑΜΥΝΑΣ ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΕΝΟΣ ΞΕΝΑΓΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ

Με καθυστέρηση 3 ωρών έφτασε στη Χίο και στο «HELPE VILLAGE» στο Χαλκειός ο υπουργός Εθν. Άμυνας Πάνος Καμένος, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Δημ. Βίτσα και επιτελείς του υπουργείου, προκειμένου να εποπτεύσουν και να δώσουν στη λειτουργία το Κέντρο Προσωρινής Διαμονής Προσφύγων.

Τον υπουργό υποδέχθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Στ. Κάρμαντζης καθώς και ο Διοικητής της 96ΑΔΤΕ και της Αστυνομίας, ενώ ο κ. Καμένος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους πρόσφυγες, με τους εκπροσώπους των Μ.Κ.Ο., τους δεκάδες εθελοντές και τα στελέχη του Στρατού που ρυθμίζουν την εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου.

Ο υπουργός ξεναγήθηκε στους χώρους, διαπίστωσε τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιούνται τα στάδια της καταγραφής και της διαμονής των μεταναστών και προσφύγων, βρήκε το Κέντρο σε πλήρη λειτουργία και μετέφερε τις ευχαριστίες της πολιτείας σε όσους και όσες δούλεψαν το προηγούμενο διάστημα γα την ολοκλήρωσή του. Παράλληλα δε, εξήρε την συμβολή της τοπικής κοινωνίας που έδειξε να κατανοεί την αναγκαιότητα για την προσωρινή εξυπηρέτηση των μεταναστών και προσφύγων και τέλος, τοποθετήθηκε αναφορικά με τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η κυβέρνηση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Καμένου

«Μετά από 10 ημέρες από την ανακοίνωση της εμπλοκής των Ενόπλων Δυνάμεων στο προσφυγικό είμαστε σήμερα εδώ, για να συγχαρώ δημόσια όλους όσους βοήθησαν γιατί ανταποκρίθηκαν σε αυτό το μεγάλο στοίχημα το οποίο έβαλε η Ελλάδα και ανέλαβε να εκτελέσει το Υπ. Εθνικής Άμυνας σε συνεργασία με τα υπόλοιπα συναρμόδια Υπουργεία. Συγχαίρω τον Δήμαρχο, τον Αντιπεριφειάρχη αλλά και τον λαό της Χίου που συνεργάστηκαν με τις ένοπλες δυνάμεις και μπορέσαμε να έχουμε έτοιμο το hotspot.

Από σήμερα σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού» θα λειτουργήσει ειδικό χώρος για τα παιδιά. Η Ελλάδα εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της και σε συνεργασία με τη συμφωνία που υπογράψαμε με το ΝΑΤΟ, έχουμε μπει σε έναν δρόμο για να αντιμετωπίσουμε το μεταναστευτικό σεβόμενοι πάντα τις διεθνείς συνθήκες για τα δικαιώματα των προσφύγων.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις απέδειξαν ότι δεν είναι έτοιμες μόνο σε καιρούς πολέμου αλλά και σε περίοδο ειρήνης για να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο. Είμαστε περήφανοι που όλοι μαζί οι φορείς συνεργαστήκαμε στενά και μπορέσαμε να λειτουργούμε αυτό το hotspot που διαθέτει όλες τις απαραίτητες δομές για μία αξιοπρεπή 24ωρη διαμονή» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ τοποθετήθηκε μετά από σχετική ερώτηση και για το θέμα της παρουσίας του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.

«Το ΝΑΤΟ είναι εδώ με συγκεκριμένη αποστολή. Η αποστολή είναι η επιτήρηση, η παρακολούθηση και η εφαρμογή της συνθήκης που λέει ότι όποιος διασώζεται στα χωρικά ύδατα είτε της Ελλάδας είτε της Τουρκίας, έχοντας ξεκινήσει από την Τουρκία θα επιστρέφει πίσω στην Τουρκία. Είναι μία συνθήκη που δεν επιρρεάζει την εθνική κυριαρχία της χώρας. Η Τουρκία θα επιχειρεί μόνο στη δική της περιοχή. Θέλω να θυμίσω ότι τα σύνορα της Ευρώπης είναι τα σύνορα της Ελλάδας. Οποιεσδήποτε άλλες συζητήσεις δεν ωφελούν σε τίποτα και δεν αφορούν την Ελλάδα», υπογράμμισε.

Ο κ. Καμένος αναχώρησε αργά το απόγευμα για την Μυτιλήνη. 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ