2.4.2020 21:33

Αστυνομία: 4 ανήλικοι αλλοδαποί επιτέθηκαν στον 48χρονο που πυροβόλησε

Συνελήφθησαν για απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης αφού του επιτέθηκαν με πέτρες και ξύλα

Τα όσα συνέβησαν στο Χαλκειός το απόγευμα της Τετάρτης εξηγεί μέσα από αναλυτική ενημέρωση της, έστω και καθυστερημένα, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. 

Σύμφωνα με αυτή, ομάδα ανηλίκων αλλοδαπών μπήκε στο θερμοκήπιο του 48χρονου αγρότη, προκαλώντας φθορές στην ιδιοκτησία του. 

Ακολούθως αφού έγιναν αντιληπτοί, του επιτέθηκαν με πέτρες και ξύλα με αποτέλεσμα ο 48χρονος να τους πυροβολήσει. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας: 

Συνελήφθη, χθες (01-04-2020) στο Χαλκειός, μετά από άμεση κινητοποίηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χίου, 48χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα. 

Κατά τη διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης, συνελήφθησαν επίσης χθες στη Χίο, (4) ανήλικοι αλλοδαποί, με τις κατηγορίες, της απόπειρας πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της κλοπής, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα. 

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία της έρευνας, χθες το απόγευμα στη Χίο, οι συλληφθέντες αλλοδαποί, δρώντας από κοινού με έτερους αλλοδαπούς αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, μπήκαν σε αγρόκτημα του 48χρονου, προκάλεσαν φθορές και αφαίρεσαν οπωροκηπευτικά προϊόντα.   

Οι αλλοδαποί εντοπίστηκαν από τον 48χρονο και κατά την εξέλιξη του περιστατικού επιτέθηκαν σε βάρος του με πέτρες και ξύλα, ενώ ο τελευταίος πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο. 

Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν, κυνηγητικό όπλο και (3) φυσίγγια, ενώ δύο (2) εκ των συλληφθέντων αλλοδαπών που τραυματίσθηκαν κατά το χρόνο του περιστατικού, μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο της Χίου. 

Τις έρευνες και την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χίου. 

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ