30.4.2019 16:20

Απομακρύνονται οι οικίσκοι των μεταναστών από το Λιμάνι

Παρελθόν από σήμερα οι εικόνες αποβίβασης μεταναστών στη βιτρίνα της πόλης

Να ικανοποιήσει ένα από τα βασικότερα αιτήματα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου αλλά και των καταστηματαρχών της περιοχής, αποφάσισε το μεσημέρι της Νέας Τρίτης το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χίου.

Με χρήση γερανού και συνεργείου ξεκίνησε να απομακρύνει τους οικίσκους των μεταναστών από τον χώρο στάθμευσης του Λιμεναρχείου, που μέχρι σήμερα χρησιμοποιούνταν για την πρώτη καταγραφή των μεταναστών και την παροχή ειδών πρώτης βοήθειας από τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Συνολικά απομακρύνθηκαν 3 οικίσκοι και στον χώρο όπου απελευθερώθηκε θα δημιουργηθεί δρόμος που θα δίνει πρόσβαση στους περίοικους του Φρουρίου κατευθείαν στην προκυμαία.

Επιπλέον ο συγκεκριμένος χώρος θα οριοθετηθεί προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για νταλίκες και Ι.Χ. αυτοκίνητα, που πρόκειται να επιβιβαστούν στα πλοία της γραμμής, ώστε να αποφεύγεται το κυκλοφοριακό κομφούζιο, ειδικά τους θερινούς μήνες.

Σε ότι αφορά στους πρόσφυγες και τους μετανάστες που φθάνουν στις ακτές της Χίου, αμέσως μετά την άφιξή τους στον κεντρικό λιμένα θα επιβιβάζονται στο λεωφορείο και θα μεταφέρονται κατευθείαν στη ΒΙ.ΑΛ. για τα περαιτέρω.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ