Κοινωνία

30/4/19 16:20

τελ. ενημ.: 30/4/19 19:15

Απομακρύνονται οι οικίσκοι των μεταναστών από το Λιμάνι

Παρελθόν από σήμερα οι εικόνες αποβίβασης μεταναστών στη βιτρίνα της πόλης

Να ικανοποιήσει ένα από τα βασικότερα αιτήματα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου αλλά και των καταστηματαρχών της περιοχής, αποφάσισε το μεσημέρι της Νέας Τρίτης το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χίου.

Με χρήση γερανού και συνεργείου ξεκίνησε να απομακρύνει τους οικίσκους των μεταναστών από τον χώρο στάθμευσης του Λιμεναρχείου, που μέχρι σήμερα χρησιμοποιούνταν για την πρώτη καταγραφή των μεταναστών και την παροχή ειδών πρώτης βοήθειας από τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Συνολικά απομακρύνθηκαν 3 οικίσκοι και στον χώρο όπου απελευθερώθηκε θα δημιουργηθεί δρόμος που θα δίνει πρόσβαση στους περίοικους του Φρουρίου κατευθείαν στην προκυμαία.

Επιπλέον ο συγκεκριμένος χώρος θα οριοθετηθεί προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για νταλίκες και Ι.Χ. αυτοκίνητα, που πρόκειται να επιβιβαστούν στα πλοία της γραμμής, ώστε να αποφεύγεται το κυκλοφοριακό κομφούζιο, ειδικά τους θερινούς μήνες.

Σε ότι αφορά στους πρόσφυγες και τους μετανάστες που φθάνουν στις ακτές της Χίου, αμέσως μετά την άφιξή τους στον κεντρικό λιμένα θα επιβιβάζονται στο λεωφορείο και θα μεταφέρονται κατευθείαν στη ΒΙ.ΑΛ. για τα περαιτέρω.

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση