14.4.2015 17:50

Αποκαθίστανται οι ΧΑΔΑ σε Οινούσσες και Ψαρά

Στην υπογραφή των συμβάσεων για τις αποκαταστάσεις των ΧΑΔΑ Οινουσσών και Ψαρών προχώρησε η Χρ. Καλογήρου. Για τις Οινούσσες το έργο θα κοστίζει 87.696 ευρώ ενώ για τα Ψαρά 57.750 ευρώ.

Οι  παρεμβάσεις του έργου, που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007 – 2013», στοχεύουν στη δραστική μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από την ανεξέλεγκτη διάθεση των αποβλήτων, που οδηγούν στην περιβαλλοντική αποκατάσταση και στη δημιουργία προϋποθέσεων για τη φυσική επανένταξη των χώρων στο γειτονικό τους περιβάλλον.

Η Περιφερειάρχης, δήλωσε σχετικά: «Η εξάλειψη των χώρων ανεξέλεγκτης διάθεσης  αποβλήτων, οι οποίοι αποτελούν προσβολή του πολιτισμού μας, είναι βασική παράμετρος για την ανάπτυξη, αλλά και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Βορείου Αιγαίου.

Το έργο της αποκατάστασης των ΧΑΔΑ Ψαρών και Οινουσσών, οι διαδικασίες για την υλοποίηση των οποίων προχωράνε ταχύτατα, θα αναβαθμίσει την καθημερινότητα των κατοίκων του νησιού.

Η Περιφερειακή Αρχή θα συνεχίσει να διεκδικεί ευρωπαϊκά κονδύλια και από την προγραμματική περίοδο 2014-2020, ώστε η απαράδεκτη  πρακτική της ανεξέλεγκτης διάθεσης των απορριμμάτων και η επιβολή καταδικαστικών αποφάσεων, να αποτελέσουν παρελθόν για εμάς. Στόχος μας είναι να αξιοποιηθούν όλα τα χρήματα που θα εξευρεθούν, αλλά και να δημιουργηθούν πολλαπλασιαστικά οφέλη για τους πολίτες του Βορείου Αιγαίου».

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ